Președintele României, Klaus Iohannis, și Președintele Poloniei, Andrzej Duda, vor participa pe 11 mai 2021, la ziua distinșilor vizitatori a exercițiului militar „Justice Sword 21”, care se desfășoară la Poligonul Smârdan din județul Galați, în perioada 6 – 23 mai 2021.

La exercițiul militar sub egida NATO, Polonia participă cu forțele și mijloacele tehnice desfășurate în țara noastră, în cadrul Prezenței Adaptate de pe Flancul Estic aliat, din structurile Brigăzii multinaționale NATO de la Craiova.
Exercițiul are ca obiectiv verificarea capacității structurilor participante de a executa acțiunile și măsurile stabilite prin documentele de planificare și modul de realizare a sprijinului acordat de România pentru forțele și echipamentele militare care tranzitează teritoriul național, informează Administrația Prezidențială a României.

Vizita Președintelui Poloniei are loc în contextul aniversării a 100 de ani de la încheierea Convenției de Alianță Defensivă între Regatul României și Republica Polonă, semnată la 3 martie 1921, moment simbolic al relației bilaterale.

La Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan, pregătirile pentru exercițiul „Justice Sword 21” sunt în curs de desfășurare. Ieri, infanteriștii vrânceni și gălățeni, dar și tanchiștii din structurile de manevră aparținând Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor” au executat exerciții de antrenament în teren (FTX), nivel companie, pe cadrul de misiune „operația de apărare”. Scopul acestora este de a perfecționa deprinderile de luptător ale militarilor și capacitățile de leader ale comandanților de subunități, în vederea îndeplinirii misiunilor încredințate. 

„Justice Sword 21” face parte din complexul de exerciții de mare amploare „Dacia 21” desfășurat de Armata României și este un exercițiu tactic întrunit cu trageri reale (LIVEX), executat de Brigada 282 Blindată „Unirea Principatelor”, în perioada 04-19.05.2021, pentru verificarea capacității de reacție și de luptă a marii unități, ca structură inclusă în pachetul unic de forțe pus la dispoziția NATO.

Imagine

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentBeatrice Mahler: „Lumea a înțeles că vaccinarea este o soluție. Mă bucur că bucureștenii sunt la Sala Palatului și așteaptă să se vaccineze”
Articolul următorTraian Băsescu: Măsurile se relaxează putin cam prematur, pandemia nu este infranta!