Protest prorusesc la Chișinău. Participă aproximativ o mie de persoane. Primăria a cerut oprirea manifestației, la scurt timp după începutul acesteia, după ce protestatarii au încercat să schimbe traseul autorizat.

Manifestația antiguvernamentală organizată de partidele filoruse a adunat câteva sute de persoane, dar atmosfera este tensionată, după ce Poliția Moldovenească a anunțat că există un plan de a provoca violențe care să ducă la răsturnarea guvernului.

Reprezentanții partidului lui Ilan Șor se află în prim-planul manifestației. Aceștia cer demisia președintei Maia Sandu și a guvernului.

După ce manifestanții au încercat să devieze de la traseul prestabilit, reprezentanții poliției și ai Primăriei din Chișinău au intervenit și au anunțat că protestul nu mai are autorizația legală și trebuie oprit. Totuși, manifestanții nu au plecat, iar protestul continuă.

Poliția a mai anunțat că a intervenit pentru a îndepărta persoane care aparent acționau violent, 54 de participanţi, dintre care 21 de minori, care dețineau “obiecte interzise” fiind reținuți.

În această dimineață Poliția Moldovenească a mai anunțat că a oprit 182 de cetățeni străini, între care un presupus membru al grupării paramilitare ruse Wagner, refuzându-le intrarea în țară, pentru că ar fi vrut să provoace tulburări și violențe care să ducă la răsturnarea puterii politice legitime de la Chișinău.

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedentLiderul PMP despre înzestrarea Armatei Române: ”Din păcate, decidenţii noştri s-au trezit foarte, foarte târziu”
Articolul următorAvocatul fugarului Arsene rupe tăcerea: „Nu mi-a spus că ar vrea să plece” – Baronul de Neamț, pe lista „most wanted”