Fostul președinte Traian Băsescu avertizează asupra faptului că, în acest moment, România trece, simultan prin cinci crize: cea sanitară, cea din agricultură, din educație, criza economică și cea de guvernare. 

Iar în acest context, este de părere europarlamentarul PMP, președintele Klaus Iohannis trebuie să cheme reprezentanții partidelor la consultări ”ca să-i liniștească”, pentru ca țara să nu rămână fără Guvern.

„Acum avem un pachet de crize simultane: avem criza din sănătate, criza din agricultură, criza din educație, criza din economie și criza de guvernare. Toate astea vor însemna sărăcie accelerată, nu altceva”, a spus Traian Băsescu, la România TV.

Fostul șef al statului este de părere că președintele Iohannis a greșit în momentul în care a ridicat starea de urgență din România, la jumătatea lunii mai.

”Marea greșeală este la momentul în care președintele s-a derobat de responsabilitate și a ridicat starea de urgență. Starea de urgență trebuia sa fie menținută până când exista certitudinea că pandemia poate fi ținută sub control. (…) Sigur, fără abuzurile care s-au făcut în starea de urgență.

Lașitatea pe care președintele a arătat-o când a ridicat prea devreme starea de urgență este nepermisă. Acum nu are decât o soluție ca să împiedice un dezastru și mai mare, adică o țară fără guvern. Singura soluție este să cheme partidele și să-i liniștească”, a mai spus Traian Băsescu.

Articolul precedentAlegeri locale 2020. PNL, în pericol să rămână fără candidat la Sectorul 5
Articolul următorVIDEO Dezvăluirile procurorului “Portocală”, episodul 4: Cum s-a pus la cale distrugerea Justiției