Zi decisivă pentru viitorul Republicii Moldova: a primit verde pentru integrare europeană din partea Comisiei Europene!, anunță liderul PMP Eugen Toman pe pagina sa de Facebook.

“Zi decisivă pentru viitorul R. Moldova!

Republica Moldova a primit verde pentru integrare europeană din partea Comisiei Europene! 

Comisia s-a pronunțat astăzi în favoarea acordării statutului de candidat la UE pentru Republica Moldova şi pentru Ucraina, în înțelegerea că cele două state vor parcurge o serie de pași concreți pentru integrarea efectivă.  

Astfel, procesul de aderare este DESCHIS, iar cele două state candidate trebuie să adopte numeroase reforme, mai ales în domeniile bunei guvernanțe, a statului de drept şi a combaterii corupției. 

Recomandarea Comisiei Europene urmează sa fie discutată şi votată de cele 27 de state membre UE în cadrul şedinţei Consiliului European ce va avea loc între 23-24 iunie, la Bruxelles. 

România a fost primul stat care a susținut cu toată forța integrarea europeană a R. Moldova. Este firesc. Dincolo de Prut sunt tot români, iar locul lor este alături și împreună cu celelalte țări membre ale Uniunii Europene”, a scris Eugen Tomac, într-o postare pe Facebook. 

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedentGuvernul a aprobat acordul cu Republica Moldova privind consolidarea podului rutier de frontieră peste Prut, între localităţile Galaţi şi Giurgiuleşti
Articolul următorDeputații români și moldoveni, ședință comună la Chișinău. Maia Sandu : Contăm pe sprijinul şi ajutorul României în aderarea la UE