Ioana Constantin, secretar general adjunct al PMP, a transmis un mesaj pe Facebook cu ocazia Zilei NATO în România.

\”NATO împlinește azi 72 de ani. Este cea mai puternică și de succes alianță din istorie și garanția securității, libertății și prosperității noastre. De 17 ani, România este în NATO un aliat dedicat, activ, respectat. Pentru Europa și pentru România, Alianța Nord-Atlantică a însemnat enorm, iar NATO trebuie să rămână garanția securității europene. Nu putem avea o apărare puternică fără să alocăm resurse. De aceea, România și restul statelor membre trebuie să continue să își respecte angajamentele și contribuțiile din interiorul alianței, indiferent de provocările economice pe care le trăim, astfel încât alianța să se adapteze continuu la provocările de securitate, dar și la cele generate de evoluțiile tehnologice. Mai ales în contextul în care vedem o Federație Rusă tot mai agresivă și care utilizează dintotdeauna tehnici subtile de propagandă, iar în plan intern recurge la represiuni tot mai brutale.

NATO a fost în prima linie în lupta cu terorismul, iar în ultimul an a avut o contribuție extraordinară în lupta cu pandemia și cu dezinformarea. O alianță nord-atlantică puternică înseamnă mai multe națiuni libere. NATO rămâne cel mai solid parteneriat militar, economic și politic.

Să le mulțumim tuturor militarilor noștri care în acești ani, prin devotament și profesionalism, au făcut România respectată în NATO și au contribuit, alături de aliați, la împlinirea obiectivelor și respectarea valorilor Alianței Nord-Atlantice. Să onorăm mereu memoria militarilor care și-au pierdut viața în Irak și în Afganistan și să nu uităm sacrificiile lor și ale familiilor celor care își riscă viața pentru ca noi toți să trăim într-o lume pașnică. Românii au înțeles pe deplin rolul NATO în parcursul nostru democratic. Ultimul raport al Alianței arată că cca. 80% dintre români ar vota pentru rămânerea în NATO. Este obligația autorităților și oamenilor politici să continue consolidarea parteneriatului României cu NATO și SUA.

#weareNATO Împreună suntem mai puternici.\”, a scris Ioana Constantin pe Facebook.

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedentFRF, luată la puricat de Corpul de Control al Prim-Ministrului! DOCUMENT-FOTO
Articolul următorLiderul PMP, Cristian Diaconescu, de ziua NATO: ”Nici Europa nu poate fi singură. Nici SUA nu poate răspunde singură”