Sorin Cîmpeanu a anunțat sâmbătă seara, în exclusivitate, la Realitatea PLUS, că va propune ca elevii din anii terminali, din clasele a VIII-a și a XII-a, să meargă în mod fizic la cursuri și în cazul în care școala intră în scenariul roșu. Ministrul Educației a motivat că examenele naționale vor fi cu prezență fizică, iar o posibilă evaluare în sistem online ar putea da naștere la fraudă.

„Regulile de distanțare și prudența trebuie respectate. În același timp, pentru acele școli care vor intra în scenariul roșu și care nu vor mai permite accesul elevilor din clasele terminale, a VIII-a și a XII-a, vom insista, vom propune pentru cei care sunt în măsură să aprobe aceste propuneri pe care Ministerul Educației le va face, ca măcar elevii claselor a VIII-a și a XII-a să poată merge să meargă la școală pentru că vor avea examene naționale”, a spus Sorin Cîmpeanu, referindu-se la cazul în care școlile trebuie să se închidă și să treacă la predarea online, în scenariul roșu.

„Examenele naționale vor fi cu prezență fizică, deci vor trebui să fie foarte bine pregătiți. Ați văzut ce se întâmplă cu acele cazuri evaluare în online care au dat posibilitatea de fraudă, deci nu vrem ca aceste lucruri să se repete”, a mai declarat ministrul Educației, sâmbătă seară, la Realitatea PLUS.

 

 

 

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentEXCLUSIV LEGILE PUTERII Traian Băsescu, explicații în cazul bărbatului închis după ce a furat un pachet de cafea
Articolul următorMinistrul Tanczos Barna: România are nevoie de o Strategie Forestieră cu obiective clare privind conservarea pădurilor și a biodiversității