Răspuns tăios la afirmațiile Ambasadorului Rusiei în România, Valeri Kuzmin privind capacitatea României de transporta cereale ucrainene.

România îşi supraestimează capacitatea sa de ţară de tranzit pentru grânele din Ucraina pentru că ea însăşi nu reuşeşte să-şi rezolve propriile probleme legate de transport, a declarat ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Valeri Kuzmin, într-o intervenţie avută luni la postului public de televiziune Rossia-24, preluată de agenţia de presă oficială TASS, în contextul în care Ucraina acuză Rusia de blocarea porturilor ucrainene pentru a împiedica să-şi transporte grânele şi totodată de furtul cerealelor sale din zonele ocupate de armata rusă.

Europarlamentarul Eugen Tomac a reacționat dur la afirmațiile lui Kuzmin.

„Este exclus să răspundem pentru că face parte din meniul lui Kuzmin, de a ne provoca continuu. Nu este prima dată când își depășește statutul de ambasador al Rusiei la București.

Rusia încearcă să trezească noi discuții și să minimalizeze consecințele dezastrului pe care l-a comis în Ucraina și vrea să aducă în dezbatere noi teme. Realitatea este crudă: Rusia omoară oameni în Ucraina, e vinovată pentru toate consecințele ce țin de creșterea prețului energiei, de situația alimentară șa nivel global.

Evident că este o abordare măruntă, provocatoare pe care nu trebuie să o bage în seamă nimeni pentru că nu este pentru prima dată când Kuzmin vrea să pară că știe mai mult decât cunoaște despre realitatea noastră internă”, a declarat Eugen Tomac la B1 TV.

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedentInflația a explodat în iunie și a ajuns la 15,1% – Date îngrijorătoare publicate de Institutul Național de Statistică
Articolul următorCristian Rizea detonează “BOMBA”: acuzații grave la adresa impostoarei Emilia Șercan: cum se lasă FOLOSITĂ de securiști pentru a destabiliza România