Președintele PMP, Eugen Tomac, susține că Traian Băsescu are șanse reale să obțină un al treilea mandat de primar al Capitalei.

”Președintele Băsescu este liderul politic care a spus că dacă vrem, în mod real, să primenim administrația, să trimitem PSD în opoziție totală, în Capitală, trebuie să facem o alianță, iar cel mai potrivit candidat, din punctul nostru de vedere, era Nicușor Dan. Din nefericire, din calcule politice absolut meschine, cei din USR nu-și doresc ca Nicușor Dan să câștige Primăria Capitalei și se știe acest lucru. De aceea a și plecat din USR, pentru că exista o diferență de opinii puternică între Nicușor Dan și cei care conduc USR astăzi. Uitați-vă că în plină perioadă de discuții, lideri de vârf ai USR au început să atace PMP. Ce mesaj mai prost poți da față de posibili aliați atunci când e nevoie de luciditate și de rațiune? Oamenii ăștia vin și aruncă cu noroi, gratuit.

Obiectivul lor a fost să creeze disensiuni în București. Eu nu știu cum colegii din PNL au acceptat atâtea compromisuri gratuite. Un partid, când își dorește în mod real să obțină victorii, face compromisuri. Iar aici era nevoie de luciditate, de o alianță, cu o listă comună la Consiliul General, cu candidați bine pregătiți, cu șanse reale la toate sectoarele”, a declarat Eugen Tomac, într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii ”Se întâmplă acum”, moderată de Tudor Barbu la B1 TV.