Fostul președinte a fost invitat prin Skype în emisiunea „100%”, realizată de Laurențiu Botin la Realitatea PLUS. Traian Băsescu a analizat criza politică din România, accentuată pe fondul SARS-CoV-2. De asemenea, acesta a prezentat modelul economic propus de Germania în era post-CoVID.

Despre conflictul PSD versus PNL, pe tema prelungirii stării de alertă, europarlamentarul PMP a precizat:

Traian Băsescu: „Este o amenințare voalată cu moțiunea de cenzură. Dar nu se mai sperie nimeni de moțiunea de cenzură. PSD-ul nu va vrea să intre la guvernare până după alegeri, atunci, în funcție de rezultat, social-democrații vor vrea la guvernare. La Bruxelles se discută armata europeană, dezintegranrea NATO. Se discută aparentul conflict dintre Germania și Statele Unite. E complicat și la Bruxelles. 33 de miliarde de la Comisia Europeană vor fi la dispoziția autorităților europene. Alte 45 de milairde vor veni de la Uniunea Europeană.”

Fostul președinte a prezentat și modelul de relansare economică propus de Germania.

Traian Băsescu: „Germania pentru economia ei a obțiunut sub forma de scheme de ajutor de stat circa 1.500 de miliarde de euro. Germanii au și naționalizat contra cost anumite companii. Statul german le va reprivatize după ce le pune pe picioare, La Germania nu e vorba de o simplă relansară, ci e un plan complex. Ei valorifică criza cu sume uriașe, pentru a atinge economia digitală. Acesta va fi viitorul următorilor 50 de ani. Sostemul capitalist și-a atins limitele. Ne trebuie un capitalism care să-ți regândească valorile interne. Capitalismul trebuie regândit în mecanismele interne.”

Articolul precedent100% TU DECIZI! Dacian Cioloș, fiu de milițian și văr cu șef din “Doi și-un sfert”
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 3. Prosop marca MARICA ™