În ziua în care împlinește 69 de ani, Traian Băsescu face un apel la rațiune, după ce a dispărut, vreme de câteva săptămâni, din prim-planul opiniei publice. Băsescu îl numește pe urmașul său la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis, ”prompterist”, iar pe Ludovic Orban, fostul său viceprimar din mandatul de edil al Bucureștiului, scrie că are o ”liniște inconștientă”.

Băsescu recomandă 7 măsuri pe care executivul să le ia, după ce România a ajuns să raporteze aproape 9.000 de cazuri pe zi și 140 de decese. ”Doar așa se mai poate evita un dezastru sanitar şi poate şi unul electoral”, precizează fostul președinte.

”Apel la rațiune!

Orban, cu o linişte inconştientă, ne spune de câte ori întâlneşe un microfon că situaţia este sub control şi că avem mai puţine îmbolnăviri ca alţii. Gaşca de lătrăi liberali susţine pe toate televiziunile că totul este bine şi că de fapt suntem cei mai sănătoşi din Europa, dar nu ne dăm seama.

Prompteristul de la Cotroceni ne citeşte mesaje din care înţelegem că totul este în ordine chiar dacă ţara lui se află pe primul loc în Europa la mortalitate, în sistemul de sănătate nu mai există locuri pentru cei care se îmbolnăvesc, iar personalul medical este epuizat fizic şi lovit necruţător de pandemie.

Opozanţi de teapa lui Ponta şi Tăriceanu trâmbiţează încălcarea drepturilor fundamentale, fără să le pese că spitalele nu mai au locuri şi că oameni infectaţi cu SARS COV 2 mor în secţiile ATI şi în mod egal, acasă.

Cei responsabili de soarta românilor trebuie să renunţe la propaganda sub care încearcă să ascundă situaţia gravă din spitale şi de la ATI. Procentajul de morţi este mult prea mare.

Cei de azi nu sunt cu nimic mai puţin ticăloşi decât gaşca putredă de corupţie a lui Ponta care a ascuns adevărurile sistemului de sănătate în tragedia de la Colectiv.

Adevărul din spatele declaraţiilor mincinoase precum că au lucrurile sub control nu va putea fi ascuns mult timp.

Există obligaţia să fie luate măsuri care nu mai pot fi evitate dacă vrem să nu avem parte de un dezastru la care să asistăm neputincioşi.

Este necesar să se ia un set de măsuri dure pentru a stabiliza situaţia, adică:

1.Trecerea sub comandă şi analiză unică la nivel naţional a activităţii instituţiilor naţionale şi locale cu responsabilităţi în acţiunea de combatere a pandemiei de Covid 19;

2.Angajații din ministere, agenții, primării, consilii județene, trec la lucrul la domiciliu;

2. Oprirea transportului public local în oraşele mari dar cu menţinerea serviciului de transport public strict către obiective industriale, energetice, industria alimentară, șantiere de construcții, companii de telecomunicaţii, poştă, companii furnizoare de servicii esenţiale, etc. cu orar bine definit funcție de programul respectivelor companii.

Transportul public local funcţionează ca un ventilator de împrăştiere a virusului SARS-COV 2 aproape uniform în toate oraşele.

3.Închiderea urgentă a tuturor școlilor şi grădiniţelor. Dacă funcționarii lucrează de acasă copii nu vor fi singuri.

4.Transportul feroviar local şi regional, numai pentru navetiștii care lucrează în obiective industriale, construcţii şi servicii esenţiale.

5.Transportul feroviar pe distanțe lungi limitat la un singur tren pe zi și maxim 50 la sută din locuri ocupate.

6.Pentru orice persoană care vine din străinătate, român sau străin, obligația de a veni cu un test PCR efectuat cu maxim 48 de ore înainte sau alternativ carantină până la efectuarea unui test PCR sau test rapid omologat în Uniunea Europeană.

7.Închiderea mall-urilor.

Doar așa se mai poate evita un dezastru sanitar şi poate şi unul electoral.”, scrie Băsescu.

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 103. Minciuna se strigă, adevărul se șoptește!
Articolul următorIoana Constantin, PMP: Salvarea locurilor de muncă și sprijinirea mediului de afaceri sunt prioritate, după sănătate și educație