Traian Băsescu va fi externat din spital astăzi, potrivit surselor Realitatea PLUS. Întrebată despre starea de sănătate actuală a fostului președinte, Maria, soția acestuia nu a vrut să ofere informații. Băsescu a primit un termen de două luni pentru a evacua locuința din cartierul Primăverii după ce a fost declarat definitiv de instanță fost colaborator al Securității. 

Fostul preşedinte s-ar afla acum în apartamentul său din capitala Belgiei şi nu va veni încă în România, urmând chiar să participe la şedinţele din această săptămână de la Parlamentul European. 

Aceeaşi sursă menţionează că Traian Băsescu ar fi avut o afecţiune la plămâni, acesta fiind motivul pentru care a fost internat. 

Înainte să ajungă la clinica din Bruxelles, a fost internat și la Spitalul Militar din București pentru investigații și probleme pulmonare.

Președintele Traian Băsescu a suferit o intervenție chirurgicală la artera aortă în urmă cu doi ani la un spital de urgență din Paris.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis definitiv că fostul preşedinte Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea comunistă.

Instanţa supremă a respins, ca nefondat, recursul formulat de fostul preşedinte, fiind menţinută decizia din 20 septembrie 2019 pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – instanţa de fond, prin care a fost admisă acţiunea CNSAS şi a decis că Traian Băsescu a fost colaborator al Securităţii.

Potrivit CNSAS, Traian Băsescu a dat note informative ce ar fi dus la menţinerea în ţară a unui coleg de la Marină.

Din documentele depuse în instanţă de CNSAS rezultă că Băsescu ar fi avut un ofiţer de legătură desemnat de fosta Securitate, cu gradul de locotenent-colonel, şi că ar fi dat două note informative olografe, scrie Agerpres.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentCulisele Statului Paralel | Florin Cîţu și Alina Gorghiu, val de ironii pe internet după delegația în SUA
Articolul următorViorica Dăncilă a DEMISIONAT din PSD: ”Nu mai rezonez cu deciziile pe care actuala conducere le ia”