Candidatul PMP la alegerile parlamentare, Robert Turcescu, a comentat într-o notă ironică gestul politicienilor de la USR-PLUS de a nu jura cu mâna pe Biblie la ceremoniile de învestire în funcție.

În mai multe zone ale țării, în număr mare și în unele cazuri în grup, consilierii județeni/locali ai USR-PLUS au refuzat să depună jurământul față de țară și cetățeni cu mâna pe Biblie. Cea mai ostentativă ”ieșire” de acest gen s-a întâmplat la București, la Primăria Sectorului 1, unde toți cei 9 consilieri ai alianței au refuzat in corpore să atingă Biblia.

Robert Turcescu: „Sint curios sa știu citi dintre useristii care au refuzat sa jure pe Biblie la învestire, au refuzat sa se cunune si religios. Sau acolo le-a fost frica de palma mamei soacre mai tare decit de Marx? Dacă Marx ar fi zis că religia e “iarba” popoarelor, pariez că jurau toți cu mîna pe Biblie!”, a spus Robert Turcescu, pe pagina sa de Facebook.

Președintele USR Dan Barna a fost prezent la constituirea Consiliului Local la Primăria Sectorului 1 și deci de față la boicotul față de Biblie organizat de reprezentanții aleși ai partidului său în acest for. El a susținut inițial chestionat de presă că boicotul nu este unul organizat, pentru ca ulterior să admită că a asistat la ceva organizat doar că ”este dreptul fiecăruia” să jure cum crede de cuviință. De menționat că primarul ales al sectorului 1, membră a taberei conservatoare din USR, Clotilde Armand, a votat cu mâna pe Biblie și a folosit sintagma ”Așa să îmi ajute Dumnezeu!”.

Refuzul de a jura pe Biblie a avut loc și la Brașov sau la Iași.

 

 

Sursa: Realitatea Din PMP