Candidatul PMP la Primăria Târgu Mureş, Marius Paşcan, susţine că la nivelul municipiului reşedinţă de judeţ este nevoie de o altă viziune, de un nou lider politic care să combine onestitatea, competenţa, performanţa şi eficienţa cu buna credinţă, informează Agerpres.

“Este acum nevoie de o altă viziune, de un nou lider politic care să combine onestitatea, competenţa, performanţa şi eficienţa, cu buna credinţă, care să-i unească pe oamenii corecţi şi cinstiţi, pe cei care vor face parte din consiliile local şi judeţean. Este nevoie de o nouă asumare pragmatică în privinţa infrastructurii, de un parteneriat cu zonele suburbane, de reanimarea Zonei Metropolitane, de un program pentru atragerea de investitori şi investiţii, de crearea a noi locuri de muncă. Trebuie susţinute din răsputeri educaţia, învăţământul, şcoala, ca vectori de bază ai viitorului comunităţii, iar parteneriatul cu mediul universitar şi blazonul medical de prestigiu trebuie să redevină priorităţi fundamentale pentru toţi cei care vor compune administraţia publică locală la Târgu Mureş”, susţine, intr-un comunicat de presă remis joi, Marius Paşcan, citat de Agerpres.

Candidatul PMP afirmă că nu trebuie căutate soluţii “miraculoase”, fiindcă reuşita pentru aducerea prosperităţii şi bunăstării municipiului Târgu Mureş şi a judeţului stă în unitate.

“Doresc să trăim cu toţii în bună pace, în armonie interetnică şi multiculturală, să ne călăuzească concordia, respectul reciproc şi performanţele administrative, economice, să fim mândri de oraşul nostru şi să privim cu încredere spre viitor”, a arătat candidatul.

El a precizat că are o vastă experienţă în administraţie şi inclusiv realizări, fapt ce îl recomandă pentru a ocupa fotoliul de primar al municipiului Târgu Mureş.

“Am o experienţă de 12 ani în administraţia publică, sunt un specialist calificat, un luptător prin fire şi un lider politic recunoscut la nivel naţional, ştiu ce trebuie făcut, ce proiecte se cuvin promovate pentru dezvoltarea municipiului Târgu Mureş şi a judeţului Mureş, iar împreună cu echipa de consilieri locali şi judeţeni ai PMP vom reuşi să le impunem! Oraşul nostru a fost condus haotic şi chiar oneros, în ultimii ani, de majoritatea compusă în Consiliul local Târgu Mureş din UDMR şi PNL, pe alocuri PSD, iar în Consiliul Judeţean Mureş, de către majoritatea UDMR şi PSD. Nu au performat în nicio direcţie, poate doar la împărţitul necinstit al profiturilor pe baza afacerilor din bani publici”, a arătat Paşcan.

Politicianul a mai spus că, în mandatul său de prefect al judeţului Mureş, a reuşit câştigarea definitivă prin justiţie a circa 100.000 de hectare de terenuri şi păduri, revendicate de urmaşi sau pretinşi moştenitori ai foştilor grofi, în Defileul Mureşului Superior şi Valea Gurghiului.

“Proprietăţi pretinse chiar de inamici de război care au luptat împotriva statului român. Nu am pierdut niciun proces privind aceste cauze şi am considerat o prioritate absolută a mandatului meu păstrarea pădurilor în patrimoniul statului român, mobilizare care m-a călăuzit mai apoi şi ca parlamentar. În mandatul meu de prefect a fost finalizat DN 15 Reghin – Topliţa, pe o distanţă de 58 km, valoarea lucrărilor fiind de 110 milioane euro. De asemenea, la finalul mandatului meu, au început lucrările de reabilitare a tronsonului DN 15 Târgu Mureş – Reghin, pe o lungime de 40 km, în valoare de 34,7 milioane euro. Tot în mandatul meu, proiectul privind ‘Amenajarea hidrotehnică Răstoliţa’ (barajul) a fost realizat până la prima cotă de 60 de metri, ulterior proiectul fiind abandonat de guvernarea PSD. Ca parlamentar, atât ca senator, cât şi ca deputat, am rămas de opt ani cel mai activ parlamentar mureşean. În actualul mandat de deputat, ca lider al Grupului parlamentar al Partidului Mişcarea Populară şi preşedinte executiv al PMP, am avut 288 de luări de cuvânt în plenul Camerei Deputaţilor, 73 de declaraţii politice, în interesul mureşenilor am promovat 159 de întrebări şi interpelări la adresa miniştrilor şi a ministerelor, am iniţiat 155 de propuneri legislative din care 18 au fost până acum promulgate ca legi. Sunt iniţiator al legii privind construcţia Autostrăzii Târgu Mureş – Iaşi”, a mai afirmat Marius Paşcan.

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedentLaurențiu Botin: De ce nu mă duc la vot
Articolul următorVot 2020 | Cum îşi pot exprima dreptul bolnavii de COVID sau persoanele aflate în carantină