Biroul Electoral Central a decis miercuri organizarea unui nou tur de scrutin pentru funcţia de primar în comuna Cheţani, judeţul Mureş, după ce doi candidați au primit același număr de voturi. 

Preşedintele Forţa Dreptei Mureş, Mihai-Dan Fărcaş, a anunţat marți că în comuna Cheţani, pentru funcţia de primar s-a înregistrat egalitate – 431 de voturi la 431 – între actualul primar, Emil Florin Mocan (PSD), şi candidatul Alianţei PMP – Forţa Dreptei, Daniel Bega.

Noul scrutin va avea loc pe 23 iunie, pentru candidaţii aflaţi în situaţie de balotaj în Circumscripţia electorală nr. 31, comuna Cheţani, judeţul Mureş: Daniel- Marcel Bega, propus de Alianţa PMP-Forţa Dreptei, şi Emil-Florin Mocan, propus de Partidul Social Democrat, potrivit hotărârii BEC, scrie Agerpres.

Listele electorale permanente şi copiile de pe listele electorale complementare care vor fi utilizate în secţiile de votare la scrutinul din data de 23 iunie vor cuprinde şi persoanele care împlinesc vârsta de 18 ani în perioada 10 iunie 2024 – 23 iunie 2024.

„Alegătorul care deţine un act de identitate al cărui termen de valabilitate a expirat în perioada 9 iunie 2024 23 iunie 2024 îşi poate exercita dreptul de vot în baza acestuia la scrutin”, se mai precizează în hotărâre.

Candidaţii pentru funcţia de primar al comunei Cheţani vor fi înscrişi pe buletinele de vot în ordinea utilizată la scrutinul din 9 iunie.

„Campania electorală pentru al doilea tur de scrutin începe de la data comunicării oficiale a rezultatelor din primul tur de scrutin, cu excepţia campaniei electorale efectuate prin serviciile publice de radiodifuziune şi de televiziune. În termen de 24 de ore de la totalizarea voturilor la nivel naţional, serviciile publice de radiodifuziune şi de televiziune repartizează noi timpi de antenă pentru partidele politice care au candidaţi în al doilea tur de scrutin, în mod proporţional cu numărul de candidaţi”, se mai precizează în decizia BEC.

Sursa: Newsinn

Articolul precedentTraian Băsescu a recunoscut. Cine i-a pus numele de cod Petrov
Articolul următorCulisele Statului Paralel. INTERVIU cu Ion Alexandru, omul de afaceri chinez implicat în dosarul generalilor Florian Coldea și Dumitru Dumbravă