Candidaturile reprezentanţilor Alianţei Dreapta Unită la preşedinţia Consiliului Judeţean şi la Primăria Slatina, Emanuel Doagă şi, respectiv, Elena Ioţu, au fost lansate joi, la Slatina, în prezenţa liderilor USR şi Forţa Dreptei, Cătălin Drulă şi Ludovic Orban.

Preşedintele Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a afirmat, referitor la candidaţii Alianţei Dreapta Unită, că aceştia reprezintă singura “alternativă la PSD” şi că va fi prezent în campania electorală pentru a-i susţine.

“Îl cunosc pe Emanuel Doagă, este un om serios, un om de caracter, care şi-a dat demisia din Consiliul Local pentru că nu a acceptat trădarea PNL şi blatul PNL cu PSD. A avut caracterul să pornească la un drum nou alături de mine şi a avut puterea să se bată cu mafia pesedistă şi asta o va face şi în calitate de candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean. O cunosc mai puţin pe Elena Ioţu, ne-am mai întâlnit de-a lungul timpului, dar sunt convins că în momentul în care a îmbrăcat haina Alianţei Dreapta Unită, ca şi candidat la primărie, va face o campanie foarte puternică şi va încerca să câştige, cu sprijinul Alianţei, Primăria Slatina. Îmi doresc să avem în cât mai multe localităţi candidaţi serioşi, hotărâţi să lupte cu vechilii şi vătafii din diferitele localităţi din judeţul Olt, să le dea peste cap toate tertipurile şi toate manevrele prin care ei păcălesc oameni ca să le obţină votul şi voi veni clar în campanie odată ce se depun candidaturile pentru a fi în cât mai multe comunităţi locale alături de candidaţii Alianţei Dreapta Unită, pentru că alternativa la PSD, nu numai în judeţul Olt, în toată România, este Dreapta Unită. Nu există altă alternativă”, a declarat Ludovic Orban.

Totodată, joi a fost anunţată şi candidatura preşedintelui USR Olt, Fănel Bădici, la primăria comunei Izbiceni.

Întrebat despre rezultatele pe care consideră că le va obţine Alianţa Dreapta Unită la alegerile din 9 iunie, preşedintele USR, Cătălin Drulă, a arătat că Alianţa urmăreşte înlăturarea de la guvernare a actualei puteri, iar alegerile din iunie sunt un prim pas în acest sens.

“Eu nu sunt în politică să fac pronosticuri, eu sunt în politică să aduc oamenilor soluţii de politici publice, să formez echipe, să fac construcţii politice. Ne dorim un scor cât mai mare, plănuim să înlăturăm această putere abuzivă la finalul lui 2024. Asta trece prin nişte etape, iar 9 iunie este doar un prim pas, extrem de important, dar trece în primul rând prin lupta pentru Preşedinţia României”, a declarat Drulă.

Referitor la candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru alegerile prezidenţiale, Ludovic Orban a afirmat că acesta va fi stabilit după alegerile locale şi europarlamentare. 

Articolul precedentBiroul Electoral Central: 15 partide sau alianţe electorale şi şapte independenţi şi-au înregistrat candidaturile pentru alegerile europarlamentare
Articolul următorAna Maria Păcuraru: Ce se află, de fapt, în spatele scandalului de la Spitalul Pantelimon, din Capitală