Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), dl. Mihai Daraban, a primit luni, 10 mai, vizita E. S. domnul David Saranga, ambasadorul Statului Israel în România. 

Întrevederea a avut ca obiective principale analizarea stadiului cooperării economice dintre cele două state, precum și identificarea modalităților optime de consolidare a relațiilor economice bilaterale.
„Între cele două state există un nivel înalt în ceea ce privește cooperarea economică, în România fiind înregistrate peste 8000 de companii cu capital israelian. Cu toate că volumul  schimburilor de produse și servicii se apropie de 1 miliarde de euro, suntem de acord cu toții că potențialul celor două state este unul cu mult mai mare. Numai dacă luăm în considerare faptul că, recent, au fost descoperite rezerve de gaze naturale în Israel, cu siguranță că vom putea identifica oportunități de cooperare între specialiștii din cele două state în domeniul energetic. În acest context, devine foarte important să cunoaștem din timp dimensiunea, cifra de afaceri și interesul pe piața românească a firmelor israeliene”, a declarat președintele CCIR, dl. Mihai Daraban.
„Pentru Israel, cooperarea economică cu România reprezintă o prioritate de vârf. Va trebui, astfel, să intensificăm dialogul dintre reprezentanţii companiilor din cele două state. Putem dezvolta relații intense în sectoare economice cum ar fi: agricultura, managementul apei, securitate cibernetică, sănătate și soluții digitale de sănătate. După cum știți, Israelul este lider la inovare și digitalizare, lucruri de care poate profita din plin și România”, a declarat ambasadorul Statului Israel în România, dl. David Saranga.
 
Potrivit datelor ONRC, volumul total al schimburilor comerciale România-Israel însuma 570,15 milioane de euro, la sfârșitul anului 2020. La nivelul lunii martie 2021, în România activau un număr de 8298 de companii tunisiene, cu o valoare totală a capitalului social subscris de 64,04 milioane de euro.

Sursa: Realitatea de Diaspora

Articolul precedentCulisele statului paralel | CNAS, culisele unui examen ratat. 20 de case de sănătate județene nu au directori
Articolul următorEurodeputatul Dan Motreanu:” Solicităm statelor UE să susțină agricultorii care aplică practici mai stricte pentru protecția animalelor”