Banca Națională a României vine cu un nou avertisment după ce a decis să păstreze dobânda cheie la nivelul de 7%. Experții susțin că măsurile fiscale adoptate, dar și viitoarele politici fiscale duc la creșterea inflației. Potrivit BNR, există incertitudini și din cauza execuției bugetare, dar și din cauza impactului noii legi a pensiilor. Între timp, din cauza dobânzilor uriașe, creditarea stagnează.

Banca Națională a României (BNR) a emis un nou avertisment cu privire la posibila creștere a inflației, în contextul deciziei de a menține dobânda cheie la nivelul de 7%. Experții financiari susțin că măsurile fiscale deja adoptate și viitoarele politici fiscale ar putea alimenta această creștere. BNR a subliniat că există incertitudini considerabile în ceea ce privește execuția bugetară, precum și impactul noii legi a pensiilor. Aceste factori contribuie la climatul de incertitudine economică, ceea ce ar putea accentua presiunile inflaționiste.

În plus, dobânzile ridicate au îngreunat accesul la creditare, fapt ce a dus la stagnarea creditării. Acest fenomen poate avea consecințe semnificative asupra activității economice, întrucât accesul la credit este esențial pentru investiții și consum.

Specialiștii în economie avertizează că inflația crescută ar putea afecta puterea de cumpărare a populației și ar putea avea un impact negativ asupra stabilității economice generale.

Sursa: Newsinn

Articolul precedentTomac: Președintele Iohannis a abdicat în fața PSD. În 2020 le spunea românilor, «votați PNL, scăpați de PSD». Astăzi un vot pentru PNL înseamnă un vot pentru PSD
Articolul următorDreapta Unită a depus peste 530.000 de semnături pentru candidaturile la alegerile europarlamentare