Fostul președinte Traian Băsescu a disecat pentru Digi24 reacția Rusiei la strategia națională de apărare a României și consideră că singura barieră împotriva expansionismului rus este NATO.

„Ambasadorul Kuzmin este un propagandist de cea mai înaltă clasa. România s-a consolidat foate bine pe flancul estic. România este extrem de consistentă pe flancul estic. România este foarte bine cotată pentru că oricât de grea ar fi fost criza a menținut 2% din PIB la bugetul pentru apărare.”

În ceea ce privește relocarea trupelor americane din Germania, traian Băsescu crede că ce mai vulnerabilă zonă este cea baltică însă o parte din militarii americani vor fi relocați și în România.

”Militarii americani nu vin la cerere, vin unde îi trimite Pentagonul. Cred o parte a militarilor din Germania vor veni și în România însă cred că problemă este în zona baltică și în Polonia.

Nu soldații sunt problema, aceștia pot ajunge în 6 ore cu avionul însă trebuie să aibă mașinile de luptă. Pe flancul estic SUA au prepoziționat cantități consistente de echipament militar.(…)

Dacă ne uităm pe hartă observăm că Putin a cam rezolvat ce era de rezolvat până la frontiera NATO.(..) Pasul următor este blocat de frontira NATO. Garantează cineva că nu va încerca prin țrile baltice?” a declarat Traian Băsescu pentru Digi24.

Articolul precedentLista ţărilor din care nu va mai fi necesară măsura izolării, anunţată în 15 iunie
Articolul următorTraian Băsescu despre ipocrizia PSD: ”Pentru ei pandemia e mană cerească”