PMP salută decizia Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) potrivit căreia se reconfirmă deplina independență a autorității judecătorești în ceea ce privește modul de organizare și funcționare a sistemului judiciar, susține președintele partidului, Cristian Diaconescu.

”Independența justiției este garantată prin Constituție. Inamovibilitatea magistraților și independența actului de justiție reprezintă elemente fundamentale strâns legate de funcționarea statului de drept în România. Separarea de politic reprezintă argumentul de credibilitate pe baza căruia România își poate asigura poziția pe care o merită în cadrul UE.”, a mai spus domnul Diaconescu.

Cristian Diaconescu a subliniat că ”PMP susține eliminarea oricăror încercări de subordonare politică în ceea ce privește organizarea și funcționarea justiției. Partidele politice au obligația constituțională de a creea cadrul legal necesar pentru a asigura îndeplinirea acestui deziderat. Prin decizia CJUE se confirmă faptul că România are  dreptul suveran de a legifera în materia funcționării  justiției dar în egală masură și obligația de a asigura  separarea categorică a intereselor  politice  de organizarea instituțională a autorității judecătorești.

 

 

 

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedentIoana Constantin: Rămân în PMP, dar mă voi retrage pentru o perioadă din zona politică activă
Articolul următorPreședintele Iohannis are o nouă rundă de discuții la cel mai înalt nivel cu liderii europeni