Lupta politică din interiorul PNL se întețește. Miercuri, în emisiunea ”Culisele statului paralel”, Anca Alexandrescu a prezentat portrete din echipa “Superman”. Ionel Bogdan este unul din tineri liberali cu viitor „strălucit”. 

Un alt liberal care a avansat foarte repede este Ionel Ovidiu Bogdan. Este finul fostului ambasador al României în Marea Britanie, Dan Mihalache și a fost numit în anul 2019 secretar de stat în Guvernul de atunci, în cancelaria lui Ludovic Orban. Acum, Ionel Ovidiu Bogdan este președintele Consiliului Județean Maramureș, funcție pe care a câștigat-o anul trecut, când a obținut aproape 40% din voturi. Dar Bogdan Ionel țintește și mai sus. La începutul anului, liberalii îl considerau favorit pentru șefia Serviciului Român de Informații. Potrivit CV-ului său, Ionel Bogdan nu are nici pe departe experiența necesară pentru a se afla în fruntea unei asemenea instituții. Tânărul liberal este recomandat de nașul său, Dan Mihalache.

Citește și: ”Culisele statului paralel | ”Echipa câștigătoare” de bani publici – Deputatul din echipa lui Cîțu care a trecut prin 5 partide”

Ionel Bogdan a avut timp să se îmbogățească din contractele pe care le-a încheiat cu statul român. În declarația de avere pe care a depus-o în dosarul de candidat la alegerile parlamentare din toamna anului 2016, Ionel Bogdan nu a prea avut ce să scrie. Nu deținea terenuri sau autoturisme de lux. Patru ani mai târziu, lucrurile s-au schimbat radical. În 2020, când a depus declarația de avere în calitate de secretar de stat, Ionel Bogdan era mai bogat cu un teren și o casă evaluată la 180.000 de euro. Politicianul mai declara că deține și o colecție de bijuterii și ceasuri în valoare de 7.000 de euro. Veniturile lui Bogdan din 2019 au provenit de la mai multe firme, unde a ocupat funcții de conducere sau a fost acționar. Cea mai importantă este Kubo Interational Consulting, acolo unde Ionel Bogdan și-a început activitatea în 2014. În 2019, după ce a fost ales președinte al Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan s-a retras din firmă. Un an mai târziu, a făcut și soția lui același lucru. Surprinzător, imediat după ce Ionel Bogdan a fost ales în fruntea Consiliului Județean, au început să curgă contractele pe bani publici pentru societate. Instituțiile cu care societatea a încheiat contracte sunt primării sau școli. Dintre primării, majoritatea sunt conduse de edili PNL. Contractele ajung la o valoare de peste 50 de mii de euro. 

Citește și: ”Culisele statului paralel | ”Echipa câștigătoare” de bani publici – Cum l-a trădat Mara Mareș pe Orban pentru Cîțu”

Articolul precedentCulisele statului paralel | ”Echipa câștigătoare” de bani publici – Deputatul din echipa lui Cîțu care a trecut prin 5 partide
Articolul următorFraudă de proporții în PNL – Cum ELIMINĂ tabăra Cîțu susținătorii lui Orban. Luminița Barcari, acuzații-bombă la Culisele statului paralel