La Guvern este ca la polul Sud când vine viscolul. Asemenea pinguinilor, care se înghesuie în grămezi pentru a rezista rafalelor de vânt, PNL-iștii de la Gorj fac scut în jurul lui Cîțu. În fruntea plutonului pare a fi chiar Dan Vîlceanu, ale cărui probleme de integritate nu au contat pentru colegii de partid care l-au trimis în fruntea Finanțelor cu mare entuziasm. În ultimii ani, Vîlceanu s-a făcut remarcat în PNL, iar el și premierul Cîțu sunt prieteni vechi. Șeful PNL Gorj a reuşit să aducă, pas cu pas, oamenii la Palatul Victoria și în ministere.

Îl pomenim aici pe Tiberiu Horaţiu Gorun, secretarul general al Guvernului, care ar fi fost adus la centru la insistenţele lui Dan Vîlceanu. Iniţial, anul trecut, în ianuarie, Gorun a fost numit secretar general-adjunct la Finanţe, însă până la sfârşitul lunii ajungea deja în poziție-cheie la Palatul Victoria. Gorun este un politician descurcăreț – în ultimii ani s-a tot plimbat între partide, și când nu a schimbat dreapta a primit susținere de la stânga.

Tot din anturajul lui Vîlceanu a ajuns în apropierea premierului și Iulian Popescu, fost candidat la şefia Consiliului Județean Gorj. În februarie, a fost numit consilier al şefului Guvernului pe probleme de digitalizare. De altfel, surse din conducerea PNL au precizat pentru adevărul.ro că Popescu țintește funcţia de preşedinte al Agenţiei Române pentru Digitalizare.

Secretar de stat la Finanţe a fost până în iunie Dumitru Andrei, economist susţinut de filiala PNL Gorj. Deşi prezentat ca tehnocrat fără vreo legătură cu filiala, fostul secretar de stat era apropiat de Vîlceanu, fiind originar din Târgu Cărbuneşti, Gorj. Acesta a demisionat după disputele dintre premier şi fostul ministru al Finanţelor, Alexandru Nazare.

Jurnaliștii de la adevărul scriu că Dan Vîlceanu a reușit să îl impună și să-l mențină la Ministerul Dezvoltării pe Victor Banţa, în poziția de secretar general-adjunct al instituţiei.

În cercul de apropiaţi ai lui Vîlceanu şi ai premierului Cîțu este şi Gheorghe Pecingină, acum deputat de Gorj. În 2020, când Cîţu era ministru al Finanţelor, Pecingină era secretar de stat la minister. În același timp, gorjeanul ocupa și funcția de şef al Comitetului Interministerial pentru Finanţări, Garanţii şi Asigurări al EXIM BANK. Aici încasa un salariu lunar peste 20.000 de lei, pe lângă leafa de secretar de stat. Până să ajungă în PNL, Pecingină a trecut prin PDL, PP-DD, PSD şi ALDE.  

Tot echipa Vîlceanu l-a promovat și pe Robert Ciocioi în funcția de vicepreședinte al Autorității Competentă de Reglementare a Operaţiunilor Petroliere Offshore din Marea Neagră. 

Articolul precedentCulisele Statului Paralel | Păcatele financiare ascunse de ministrul Vîlceanu – Firma familiei, afaceri de milioane cu statul – Ce a descoperit ANAF
Articolul următorEuroparlamentar: România va trebui să renoveze anual 3% din clădirile publice!