Dacian Cioloș a propus organizarea de alegeri primare pentru desemnarea unui candidat comun al opoziției democratice la alegerile prezidențiale de anul viitor. Totodată, europarlamentarul nu a exclus să candideze și el în cursa pentru Cotroceni. 

Europarlamentarul REPER Dacian Cioloș a declarat sâmbătă că e nevoie și de un proiect prezidențial care să fie susținut de o coaliție mai largă pentru a nu ajunge în turul doi cu Marcel Ciolacu și George Simion.

”E necesară toată deschiderea pentru un proiect politic care să includă susținerea unui proiect prezidențial serios și care să strângă laolaltă forțele politice responsabile. În loc să alegem răul cel mai mic, în loc să alegem între Simion sau Ciolacu, cred că e timpul să alegem pe cineva care spune clar ce vrea el să facă în calitate de președinte al României și cum vrea să facă asta și care e proiectul său. Pe Ion Iliescu l-am votat ca să nu iasă Vadim Tudor. Pe Traian Băsescu, ca să nu iasă Adrian Năstase sau copia acestuia, Mircea Geoană care, tineți minte, a mai încercat o dată. Pe Klaus Iohannis l-am votat ca să nu iasă Victor Ponta. Poate a venit timpul să votăm și un proiect prezidențial, nu doar un om. Dacă strângem rândurile și în acest proiect politic există și alți oameni serioși care își doresc să candideze la prezidențiale, propun să avem alegeri primare înainte de a intra cu candidaturi oficiale la Președinție. Sunt multe lucruri care ne unesc, haideți ca înainte să ne prezentăm candidaturile oficiale să organizăm aceste ”open primaries”, deschise și pentru cei care sunt în partidele care ne susțin, dar și pentru cei care așteaptă un proiect, o alternativă, care așteaptă să vadă că se întâmplă ceva structurat, coerent și cu viziune”, a declarat Dacian Cioloș, la evenimentul “Reperul nostru: România europeană”, a declarat Cioloș la evenimentului “Reperul nostru: România europeană”.

Sursa: Newsinn

Articolul precedentPrimarul fugar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, ar fi ajuns în Italia
Articolul următorMarius Pașcan (PMP): Patriotismul, ca o p(a)radă