Acordul dintre Parlament și Consiliu privind Fondul Social European Plus (FSE+) pentru următorii șapte ani, 2021-2027 a fost aprobat la începutul verii, transmite într-un mesaj pe Facebook, eurodeputatul Dan Motreanu (PNL, PPE).

“Acum avem resurse în România și în toate statele membre pentru a îmbunătăți inserția profesională a tinerilor. Un procent semnificativ din FSE+ va fi alocat pentru crearea de școli profesionale, de ucenici, de arte și meserii, astfel încât fiecare tânăr care dorește o calificare să o poată dobândi și folosi.”

Potrivit eurodeputatului România și alte state membre vor aloca minimum 5% din resursele FSE+ pentru a ajuta copiii expuși riscului de sărăcie prin programe de acces la educație, alimentație și locuințe decente. “În urma negocierilor cu Consiliul, am ajuns la un buget FSE+ de 99 de miliarde EUR pentru măsuri de ocupare a forței de muncă, educație și incluziune socială,”explică Dan Motreanu.

 

Sursa: Realitatea de Calarasi

Articolul precedentPMP susține că nominalizarea pentru funcția de ministru a lui Vîlceanu, va fi un nou călcâi al lui Ahile în coaliția guvernamentală
Articolul următorPMP despre creșterea economică record anunțată de Cîțu: ”În realitatea de zi cu zi, nimeni nu o simte”