La începutul campaniei electorale, liderii Dreptei Unite, alianța formată din USR, PMP și Forța Dreptei, s-au reunit la Timișoara, unde au prezentat prioritățile și viziunea lor pentru o Românie modernă și proeuropeană.

Președintele USR, Cătălin Drulă, a afirmat: „Noi nu ne confruntăm cu niște adversari politici. Peste tot în țară ne batem cu un clan politic, PSD-PNL. Am un singur mesaj pentru ei: S-a terminat! Oricât se vor comasa, oricâte mizerii ne vor face, vom câștiga! Am creat alianța Dreapta Unită ca să le oferim oamenilor o alternativă onestă și puternică la clanul PSD-PNL. Vrem o țară ca afară, cu autostrăzi, spitale și școli sigure. Vrem ca românii să fie tratați la fel ca toți ceilalți europeni și să nu mai plece copiii din țară pentru un viitor mai bun.”

Președintele PMP, Eugen Tomac, a adăugat: „Dreapta Unită devine o stare de spirit şi modelul politic care îi bagă în sperieţi pe cei care guvernează prin minciună, care folosesc instrumente bolşevice pentru a ne intimida. Dacă românii vor ca partidul unic să plece acasă, pe 9 iunie trebuie să susţină Dreapta Unită. Și 9 iunie nu este despre noi şi ei, este despre viitorul României. Românii au cu cine vota. Noi suntem singurul proiect politic, singura alianţă care poate asigura un viitor modern şi proeuropean.”

Președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban, a subliniat: „Dreapta Unită este nucleul în jurul căruia se vor coagula toți oamenii care își doresc să trăiască liber în România. Toți oamenii care vor o democrație autentică. Toți oamenii care vor să reușească în viață prin propriile forțe. Nu putem câștiga această luptă fără să vină alături de noi cei care își doresc democrație, libertate, oamenii care vor binele comunității. Pe 9 iunie, Dreapta Unită va învinge!”

Prioritățile Dreptei Unite includ oprirea risipei din bani publici, anularea creșterilor de taxe ale PSD și PNL, eficientizarea utilizării fondurilor din Planul Național de Redresare și Reziliență, protejarea pădurilor prin crearea unui parchet specializat pe crime de mediu și susținerea românilor din țară și diaspora. Programul detaliat îl găsiți AICI.

Alianța Dreapta Unită se angajează să transforme România într-o țară modernă, în care să nu le mai fie furat viitorul oamenilor onești.

Articolul precedentLista completă a candidaților la alegerile locale din București: 56 de nume implicate în lupta pentru Capitală
Articolul următor„Tu decizi! Dosar de candidat”. Bogdan Balanișcu, liderul PSD Iași acuzat că s-a abonat la contracte cu statul