Astăzi, a avut loc evenimentul de campanie „Dreapta Unită la Chișinău: viitorul Moldovei în Uniunea Europeană”, unde au fost prezenți peste o mie de participanți, cei mai mulți dintre ei cu dublă cetățenie, care își doresc o Românie modernă și o Moldovă europeană. Printre ei, și primari și parlamentari din Republica Moldova cu aspirații europene.

„Trebuie să credem, împreună, că există soluții în interiorul politicii. Politica nu trebuie să fie ceva de care să fugim, ci trebuie să țină democrația vie. Am venit în Chișinău ca un prieten care vrea ca Moldova să aibă succes, să se dezvolte și să prospere în Europa. Vom susține parcursul european al Moldovei, din Parlamentul European și de la guvernare, cu toată forța. Cei peste 1 milion de moldoveni care sunt deja cetățeni europeni trebuie să știe că nu sunt singuri, că au un partener în USR și Dreapta Unită”, a afirmat Cătălin Drulă.

Dreapta Unită este cel mai serios susținător al aspirațiilor europene ale Republicii Moldova.

„Împreună cu preşedintele Cătălin Drulă şi preşedintele Ludovic Orban, am venit astăzi la Chișinău pentru a reîntări angajamentul nostru pentru viitorul comun al românilor din Republica Moldova şi al României în UE. Acesta este destinul nostru şi angajamentul Dreptei Unite pentru a lupta în fiecare zi, de la Bruxelles, să ne fie auzită vocea, iar acest tărâm românesc să nu fie abandonat şi idealurile noastre să se îndeplinească. Românii de aici îşi doresc la fel de mult să se bucure de libertate, de limba română, să îşi regăsească demnitatea. Pe aceşti trei piloni stă dezideratul românilor din Republica Moldova”, a declarat Eugen Tomac, preşedintele PMP.

Evenimentul de campanie vine într-un moment important pentru viitorul european al Republicii Moldova. Delegația alianței Dreapta Unită, formată din USR, PMP și Forța Dreptei, și-a arătat sprijinul pentru aspirațiile europene ale Moldovei la fiecare întâlnire avută zilele acestea. 

Delegația Dreapta Unită, înainte de evenimentul de duminică, a avut o serie de întâlniri cu profesioniști din mai multe domenii, cu studenți, oameni de afaceri, aleși locali și parlamentari moldoveni.

Primarii USR ai Sectorului 2 și municipiului Bacău – Radu Mihaiu și Lucian Stanciu Viziteu – au vorbit despre rolul fondurilor europene în modernizarea orașelor pe care le administrează, demonstrând prin exemple concrete beneficiile aderării la Uniunea Europeană. Parlamentarii USR, alături de candidații Forța Dreptei la alegerile europarlamentare, au avut întâlniri cu studenții și cu reprezentanții ONG-urilor din Moldova, în cadrul cărora au vorbit despre valorile europene, despre cum ar putea aceste valori să schimbe în bine viețile oamenilor din Republica Moldova.

Dreapta Unită își propune să crească sprijinul financiar pentru Republica Moldova, identificând surse de finanțare suplimentare din bugetul UE.

O altă preocupare a europarlamentarilor Dreapta Unită va fi promovarea alocării de fonduri pentru contracararea subversiunilor rusești, precum și sporirea participării Republicii Moldova la programe UE precum Horizon Europe, Fiscalis, Customs, LIFE, EU4Health, Erasmus+, Erasmus Mundus și alte proiecte ce au impact direct asupra calității vieții cetățenilor.

Suntem convinși că, împreună, putem asigura un viitor prosper pentru Moldova în familia europeană. Dreapta Unită va rămâne un partener real pentru modernizarea Moldovei.

Articolul precedentBugetul Capitalei a fost aprobat. Municipalitatea strânge cureaua
Articolul următorAna Maria Păcuraru dă tonul în politica internă și internațională, din fruntea Departamentului Externe. Emisiunea “Raport de Zi revine”, din 25 martie, la Realitatea PLUS