Europarlamentarul PMP Eugen Tomac reacționează în urma protestelor de luni seară din mai multe orașe ale țării. Într-o postare pe Facebook, Tomac spune că, deși, ”în mod normal, oamenii sunt îndreptățiți să-și exprime nemulțumirea”, nu-i poate înțelege pe cei care ies în stradă ”când spitalele sunt pline de bolnavi”.

Eugen Tomac:

”Chiar și în vreme de pandemie, statul are obligația să fie transparent și să comunice cât mai mult ”În slujba cui este agentul fără mască? Libertatea de exprimare și dreptul de a protesta pașnic sunt valori care definesc democrația și este vital să le apărăm cu orice preț. Mai mult, libertatea de mișcare este una din libertățile ce stau la baza Uniunii Europene. Este esențial să veghem ca aceste drepturi fundamentale să nu fie afectate și îngrădite, dar ce putem face atunci când trăim vremuri atât de dure generate de pandemie, iar unii cetățeni deturnează sensul cuvântului libertate și îl pun în slujba teoriilor conspirației? În mod normal, oamenii sunt îndreptățiți să-și exprime nemulțumirea că nu au soluții pentru a-și păstra locurile de muncă, au dreptul să critice guvernul pentru măsuri întârziate legate de testare și de subvențiile acordate celor afectați de criza de sănătate. Chiar și în vreme de pandemie, statul are obligația să fie transparent și să comunice cât mai mult. Nu pot, însă, să-i înțeleg pe oamenii care ies în strada și protestează, când spitalele sunt pline de bolnavi și avem peste 23 000 de morți din cauza Covid în decurs de un an, iar aproape un milion de cetățeni au fost infectați cu virusul ucigaș”, scrie Eugen Tomac.

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedentDan Motreanu: “Finanțare europeană de 13 milioane de euro pentru o unitate de învățământ “
Articolul următorCulisele statului paralel, ora 18.00 – RADIOGRAFIA premierilor din România – Ce a făcut Nicolae Văcăroiu în mandatul său