Președintele Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac, trage un semnal de alarmă asupra modului defectuos în care sistemul de sănătate din România funcționează, punând în pericol viața pacienților.

“Una dintre principalele îngrijorări ale românilor este înrăutățirea stării de sănătate, una total justificată. Zi de zi, suntem martori la adevărate tragedii cauzate de un sistem de Sănătate defect. Asistăm cu stupoare cum femei însărcinate nasc pe caldarâm în fața spitalelor care le-au trimis acasă. Cum iau foc secții întregi din cauza incompetenței. Condițiile inumane în care sunt ținuți bătrânii și persoanele vulnerabile reflectă o lipsă crasă de respect pentru demnitatea celor care ne-au crescut. La aproape 10 ani de la Colectiv, România încă nu are un centru pentru mari arși din 4 promise! După incendiile de la Crevedia și Călimănești, mulți dintre răniți au fost transferați în străinătate”, afirmă Eugen Tomac.

Candidatul Dreapta Unită pentru Parlamentul European acuză guvernarea PSDPNL pentru starea Sănătății din România. “Sistemul de sănătate din România funcționează după chipul și asemănarea acestei guvernări. Proiectele pentru spitale regionale sunt minciuni electorale de mai bine de 20 de ani. Am avut o șansă – finanțarea prin Planul Național de Redresare și Reziliență, însă actuala coaliție a pierdut o parte considerabilă din fondurile alocate, în valoare de sute de milioane de euro, din cauza nerespectării termenelor și a cerințelor asumate”, explică Eugen Tomac.

 
 

Președintele PMP spune că spitalele trebuie scoase de sub control politic: “Sistemul de Sănătate din România trebuie reformat din temelii. PMP a propus acum niște ani un proiect de modificare a legii sănătății, care pune pe prim plan pacienții și sănătatea lor. Spitalele trebuie scoase de sub control politic. Doar un manager profesionist, ales în urma unui concurs va fi capabil să se impună în relația cu orice instituție și să vegheze la buna funcționare a spitalului. Avem nevoie de modernizarea infrastructurii medicale, prin construirea și renovarea spitalelor spre a oferi condiții sigure pentru pacienți. Toți cetățenii trebuie să aibă acces la servicii medicale de calitate, indiferent unde locuiesc”, a completat Eugen Tomac.

De aceea, pe 9 iunie, este esențial ca românii să meargă la vot și să aleagă oameni oneşti, care au curajul de a distruge lanțul corupției şi al incompetenţei. Votul nostru contează și poate aduce schimbările de care avem nevoie.

 
 

“Este în puterea noastră să înlocuim stânga comasată cu oameni curați, de dreapta. Și asta se face foarte simplu, prin vot! Pe 9 iunie, vă invit să susțineți candidații Alianței Dreapta Unită.  Un vot pentru Dreapta Unită este un vot împotriva neputinței PSDPNL.  Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și Forța Dreptei, este singura forță politică care poate reforma din temelii sistemul de sănătate din România!”, îndeamnă Eugen Tomac.

Comandat de Partidul Mişcarea Populară – Alianţa Dreapta Unită USR – PMP – Forţa Dreptei, CUI: 41240004​ 

Sursa: Newsinn

Articolul precedentOmul din umbră care știe toate secretele lui Florian Coldea, dezvăluiri explozive, la Culisele Statului Paralel – ora 21:00
Articolul următorNicușor Dan, prins în insectarul lui Florian Coldea. Cristoiu, dezvăluiri bombă: generalul Statului Paralel, întâlniri de taină cu primarul Capitalei