„Sper ca românii să înțeleagă cât de importantă este umbrela de securitate NATO”, este mesajul lui Eugen Tomac, aflat în vizită oficială cu delegația Parlamentului European în țară și în Republica Molodova.

„Primul popas” al vizitei delegației Parlamentului European în România a fost la Cincu, unde se află Grupul de Luptă NATO.

Europarlamentarul Eugen Tomac a explicat importanța NATO și pentru românii de peste Prut.
„Sper ca românii să înțeleagă cât de importantă este umbrela de securitate NATO, lucru de care românii din R. Moldova nu se pot bucura, iar amenințările Rusiei curg continuu.
Toată lumea civilizată este alături de cel de-al doilea stat românesc, mai puțin politicienii extremiști care răspândesc propagandă disperată împotriva R. Moldova și a Uniunii Europene.
Noi însă știm ce avem de făcut. Putin nu ne poate diviza, noi vom rămâne uniți împotriva tuturor amenințărilor, indiferent de unde vin”, a afirmat Eugen Tomac.
 
„Zilele acestea mă aflu într-o vizită oficială a unei delegații a Parlamentului European în România și R. Moldova. Misiunea este organizată de Subcomisia pentru Securitate și Apărare, condusă de doamna Nathalie Loiseau.
Primul popas l-am făcut la Cincu unde se află Grupul de Luptă NATO. Condus de Franța, acesta a fost constituit acum un an pe teritoriul României ca răspuns la agresiunea Rusiei în Ucraina. Este unul dintre cele 8 grupuri de luptă de pe flancul de est al NATO și are menirea de a întări capacitatea de descurajare și apărare pe termen mediu și lung.
N-am crezut niciodată că voi trăi un sentiment atât de ciudat; să fiu în misiune europeană acasă pentru a discuta despre apărarea R. Moldova în fața amenințărilor Rusiei.
Sper ca cetățenii români să înțeleagă cât de importantă este umbrela de securitate pe NATO, lucru de care românii din R. Moldova nu se pot bucura, iar amenințările Rusiei curg continuu.
Toată lumea civilizată este alături de cel de-al doilea stat românesc, mai puțin politicienii extremiști care răspândesc propagandă disperată împotriva R. Moldova și a Uniunii Europene.
Noi însă știm ce avem de făcut. Putin nu ne poate diviza, noi vom rămâne uniți împotriva tuturor amenințărilor, indiferent de unde vin”, a transmis Eugen Tomac într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedentValeriu Partene: ”Luni vom intra grevă generală. S-a cerut medierea președintelui României, pentru că cei de la Guvern au altă treabă acum”
Articolul următorSalariile care i-au făcut pe profesori să declanșeze GREVA în Educație: cât câștigă un dascăl în România după zeci de ani la catedră