Europarlamentarul Eugen Tomac spune că reacția Ambasadorului Kuzmin privind chestiunea tezaurului României aflat în Rusia nu trebuie să ne mire întrucât poziția părții ruse pare neschimbată de mai bine de un secol.

De asemenea, Eugen Tomac mai precizează că tonul folosit de Kuzmin arată că la Moscova acest subiect deranjează tot mai mult.

Valeri Kuzmin, ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, a explicat, miercuri, că relaţia bilaterală dintre România şi Rusia s-a deteriorat şi mai mult, în contextul războiului din Ucraina, până la stadiul în care dialogul politic şi diplomatic este practic îngheţat, arătându-se deranjat de atitudinea fostului ministru de externe Bogdan Aurescu, în prezent judecător la Curtea Internaţională de Justiţie de la Haga, despre care a spus că a pus vina pe Rusia „cu spume la gură” pentru ceea ce s-a întâmplat la Bucea.

Ambasadorul rus la București pune cruce Tezaurului

Aducând în discuţie problema tezaurului, ambasadorul a repetat că Rusia nu datorează nimic României, ci dimpotrivă, a iertat România de datoriile pe care le avea faţă de Rusia, povestind în acest sens ce i-a spus Brejnev lui Ceauşescu în anii 60.

„În opinia mea, motivul este simplu. Kremlinul este deranjat profund că un document, pe care îl doreau ascuns pentru totdeauna de publicul român, nu mai este un secret bine păzit, ci o dovadă istorică clară care arată efectiv cum a ajuns tezaurul României la Moscova.

Iar acest document demonstrează, negru pe alb, cum rușii au premeditat evacuarea întregului tezaur românesc.

Imagine

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedentCătălin Drulă: ”A existat, înainte de mandatul lui Nicuşor Dan, o singură perioadă în care Bucureştiul a mers într-o direcţie bună – când era Traian Băsescu primar”
Articolul următorO nouă taxă pe pensiile românilor, în 2024. Ce categorie de seniori va afectată