Liderul PMP, Eugen Tomac, arată faptul că România le spune partenerilor din NATO că alocă 2,5% din PIB pentru Apărare, dar, în anul 2023 s-au cheltuit doar 1,58% din PIB. Tomac susține că în actualul context regional, România ar trebui să crească chletuielile de apărare.

”Statul român trebuie să renunțe la dublul standard în ceea ce privește Apărarea. Anunțăm cu mare fală că am majorat bugetul la 2,5% din PIB, însă anul trecut, Guvernul PSD-PNL a cheltuit doar 1,58% din PIB pentru Apărare, într-un stat care are obligația din punctul meu de vedere să crească cel puțin cheltuielile și investițiile pe Apărare într-o asemenea situație cu minimum 3% (…). Nu putem trăi din lozinci și angajamente goale”, a explicat Eugen Tomac, la RFI.

 

Putin mizează pe oboseală

Eugen Tomac consideră că strategia lui Vladimir Putin este de a miza pe oboseala statelor din Occident și pe neînțelegerile dintre țările NATO.

”Putin pe asta a mizat, pe oboseala statelor din Vest cu privire la consecințele acestui război și evident că indecizia sau mai bine spus agenda electorală fierbinte din Europa și SUA au îngreunat procesul de susținere a Ucrainei și pe asta mizează Putin, pe o oboseală a Occidentului (…). Rezistența Ucrainei este foarte importantă în mod special pentru noi, românii și statele din est, pentru că ieri, Medvedev a spus cât se poate de clar că următorul obiectiv pentru Rusia este să anexeze Odesa, or asta înseamnă pentru noi un semnal de alarmă destul de puternic, pentru că ar însemna că Rusia s-ar apropia practic de România și ar fi vecină nouă”.

 

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedentSondaj CURS, bătălia pentru București: pe cine vor românii la Primăria Capitalei. Repoziționări pe ultima sută de metri: calculele politice, date peste cap
Articolul următorEugen Tomac: ”Ştim cine sunt în România promotorii dezinformării şi cât de mult rău produc. Este nevoie de istrumente eficiente pentru a combate falsurile”