Arafat: Dacă rămânem cu multe clădiri neconsolidate, o să avem un număr de răniți și un număr de decedați semnificativ.

Arafat: S-ar putea să dureze zile ca să poți să intervii

„Cifre nu am lansat și nu o să lansez niciodată pentru că o cifră fixă pe care să o spunem că ăsta va fi numărul morților nu este reală. Depinde la ce oră va fi (n.r. cutremurul), când va fi, dimineața, noaptea, când oamenii sunt în blocurile de locuințe, când oamenii sunt la lucru, când oamenii sunt în stradă. Depinde de foarte mulți factori. Clar este că, dacă rămânem cu multe clădiri neconsolidate, o să avem un număr de răniți și un număr de decedați semnificativ. Asta se poate spune, fără să ne lansăm în cifre. Poate că sunt unele studii care vin cu aceste cifre, dar, cum am zis, depinde foarte mult de mai mulți factori, nu numai de un singur factor cifra respectivă”, a declarat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat la „Legile Puterii”.

„Clar că intervenția de salvare va fi una grea. Să nu creadă nimeni că te duci și imediat ai echipe și în cinci minute ai scos toate victimele. S-ar putea să dureze zile ca să poți să intervii și să salvezi oamenii care sunt sub dărâmături. Și aici participă toată lumea, nu numai echipele de intervenție profesioniste. Vor fi voluntari, vor fi și alții care vor lucra cu noi, colegi de la Armată, colegi de la alte structuri ale Ministerului de Interne. Problema prevenției la noi este cea mai corectă soluție. Adică cu cât facem prevenție mai corect și mai rapid, reducem impactul și consecințele grave ale unui cutremur posibil. Prevenția rămâne soluția, bineînțeles. În rest, noi avem obligația să ne pregătim pe sistem de urgență, pe servicii de urgență, dar cu cât prevenția e mai bună, cu atât consecințele și impactul sunt mai limitate și rolul nostru devine mai ușor de executat”, a concluzionat șeful DSU. 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentCulisele Statului Paralel. Cum a fost trasă pe linie moartă IMGB, perla industriei lui Ceaușescu
Articolul următorFugarul Marian Zlotea, dezvăluiri EXPLOZIVE din Italia: ”Mi s-a cerut să-i torn pe Băsescu și Blaga ca să scap de dosar”