Guvernul Chicu, învestit în noiembrie 2019, va demisiona astăzi, în ziua în care Parlamentul urma să examineze o moțiune de cenzură. Anunțul a fost făcut în cadrul unui briefing de presă, organizat de șeful statului în funcție, Igor Dodon, în ultima sa zi de mandat prezidențial, relatează unimedia.info

„Ședința de Guvern de ieri a fost destinată adoptării legilor importante ale țării și mecanismelor de implementare. Ne-am îngrijit ca să nu fie probleme în continuare. Mașina statului va funcționa, vor fi achitate slarii, pensii.

Este absolut necesar să mergem în continuare pe obicetivul major – dizolvarea Parlamentului. După câte știți, există două căi, una dintre care este demisia Guvernului, ceea ce și voi face pe parcursul zilei de astăzi”, a declarat Ion Chicu.

Parlamentul urma să se convoace astăzi în ședință extraordinară, pentru a examina o moțiune de cenzură împotriva politicilor Guvernului.

Premierul Chicu și-a anunțat ieri membrii de Guvern, după o ședință de 3 ore și jumătate, că „aceasta este, cel mai probabil, ultima întrunire în actuala componență”.

 

Sursa: Realitatea de Realitatea din Moldova

Articolul precedentLaurențiu Botin: Guvern nou. O opinie
Articolul următorAu început AUDIERILE miniștrilor din Guvernul Cîțu: Miniștrii avizați POZITIV. Ce își propun cei care au ajuns în fața comisiilor de specialitate