Este haos total în Guvern, înainte de plecarea miniștrilor la Bruxelles. PSD și PNL au ajuns la o singură concluzie, după discuțiile interminabile: multinaționalele vor plăti impozit de 1% pe cifra de afaceri. Coaliția nu se poate pune însă de acord pe restul taxelor și impozitelor pentru români, iar liderii vin cu noi idei: social-democrații propun supraimpozitarea băncilor, în timp ce liberalii ar vrea un TVA de 20% și desființarea unor ministere.

Conform Realitatea Plus, pe lista noilor măsuri fiscale pe care guvernul vrea să le ia pentru a reduce deficitul bugetar se află:

– taxa de 1% pentru multinaționale

-0,3 % pentru clădiri rezidențiale (săgeată în sus) 500.000 euro

-0,3% mașini (săgeată în sus) 75.000 euro

-15% pentru sume de bani scoase din țară

-1% supraimpozit pentru companiile cu venituri de peste 100 milioane euro

-eliminarea facilităților fiscale (IT, construcții, agricultură)

-impozit pe profitul băncilor

 

De asemenea, planul ce ar urma să fie prezentat oficialilor de la Bruxelles include și noi măsuri de austeritate:

– eliminarea posturilor vacante din sistemul bugetar

– reducerea numărului de funcții de conducere

– comasarea sau regionalizarea unor instituții

SURSA: Realitatea PLUS 

Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuţ Stroe a declarat, miercuri, că discuţiile pe care reprezentanţii Guvernului le vor avea cu Comisia Europeană vor cuprinde posibilitatea de a reduce sau modifica ţinta de deficit bugetar şi de a agrea un plan de măsuri fiscale şi de reducere a cheltuielilor. În context, el a transmis că nu există niciun fel de blocaj în discuţiile din Coaliţie în ceea ce privește măsurile de austeritate pe care guvernanții urmează să le ia şi a precizat că anunţarea acestor măsuri înainte de a fi decise ar crea foarte multă agitaţie.

Articolul precedentAvionul în care se afla Evgheni Prigojin s-a prăbușit. Șeful mercenarilor Wagner ar fi murit
Articolul următorProtest spontan la ANAF, inclusiv la Trezorerii. Protestul are loc la ANAF după ce Coaliția a refuzat promisiunile făcute de Boloș angajaților