Fostul secretar de stat din partea PMP, Ioana Constantin, semnalează că s-a așternut liniștea în Parlament pe subiecte precum reducerea numărului de parlamentari, trecerea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin, votul prin corespondență.

„Ce s-a întâmplat cu Comisia Specială pentru legislație electorală? Ce s-a întâmplat cu revenirea la 2 tururi de scrutin? A făcut UDMR liniște? Ca mâine e 2024 și iar se victimizează parlamentarii că nu pot schimba legea electorală și să avem 2 tururi de scrutin pentru alegerea primarilor. Ce s-a întâmplat cu renumita Comisie Specială pentru legislația electorală pe care o anunța chiar președinta Senatului în primele săptămâni de mandat ale noului Parlament? Poate explica vreunul dintre partidele din majoritatea parlamentară ce s-a întâmplat cu 2 tururi de scrutin, cu 300 de parlamentari, cu modificările pe legile electorale, inclusiv pe cele care includ Diaspora – votul prin corespondență și reprezentarea Diasporei în Parlamentul României?

E simplu, totuși: UDMR nu dorește 2 tururi de scrutin. La fel ca PSD, la fel ca tabere din restul partidelor. Pentru liniștea UDMR, pentru liniștea din coaliție s-a pus la sertar proiectul?

Partidul Mișcarea Populară a lăsat la Camera Deputaților cel mai avansat proiect pentru revenirea la alegerea primarilor în 2 tururi de scrutin. Pentru susținerea acestui proiect, filialele PMP din întreaga țară au strâns peste 1 milion de semnături. Sunt 3 ani fără alegeri, cine oprește actuala majoritate să voteze acest proiect? Trebuie doar pus pe ordinea de zi și votat. La fel cum, Comisia despre care se discuta la Senat ar putea face modificări pe care românii le așteaptă.

Interesant și cum s-a așternut liniștea peste proiectul de reducere a numărului de parlamentari. Tot președinta Senatului spunea la începutul mandatului că trebuie pusă în practică voința românilor. Însă, la mai bine de un deceniu de la votul românilor, se pune în practică voința partidelor. Ce oprește Parlamentul să voteze proiectul PMP de reducere a numărului de parlamentari la 300, subiect – temă pentru USR-PLUS în campanie?”, a scris Ioana Constantin pe Facebook.

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedentSorin Cîmpeanu: Vacanţa de primăvară va fi prelungită şi va dura din data de 2 aprilie până în 4 mai
Articolul următorMinistrul Stelian Ion despre respingerea modificărilor la codurile penale: ”Ne-ar fi tranformat în paradisul infractorilor”