Secretarul general adjunct al PMP, Ioana Constantin, a reacționat cu o postare pe pagina sa de Facebook în urma incendiului de la Spitalul Matei Balș din Capitală. Ioana Constantin a subliniat nevoia acută de reconstruire a sistemului sanitar din România, care nu mai prezintă nicio garanție pentru pacienții internați în unitățile spitalicești.

„Acest sistem de sănătate furat, cârpit, improvizat produce repetat tragedii. Improvizăm prin spitale, chinuim medicii, expunem și omorâm pacienți, dar și personalul medical. Ne arată iadul din această dimineață de la Matei Balș, după ce ne-a zguduit tragedia de la Piatra Neamț. De un an, spitalele noastre sunt suprasolicitate, medicii extenuați. La 5 ani de la Colectiv, încă nu sunt suficiente paturi pentru marii arși. La fiecare tragedie, ne dăm seama că suntem la fel de vulnerabili. După Colectiv, nu s-a schimbat nimic în sistemul de sănătate. Nici măcar Arafat. Radiatoare, prelungitoare, aparate de oxigen care iau foc. Sistemul nostru de sănătate cedează repetat și nu schimbăm nimic. Cum e posibil să discutăm într-un spital din Capitala Țării, în 2021, într-o criză sanitară de un an, despre un reșou care a cauzat o tragedie uriașă?!

Dumnezeu să-i ierte pe cei care și-au pierdut viața în incendiul de la Matei Balș. Să ne rugăm pentru familiile victimelor.

Suntem forțați să începem să reconstruim sistemul de sănătate: o nouă lege a sănătății, investiții masive, management profesionist de la minister la ultimul spital orășenesc, DEPOLITIZARE, trasparență. Avem de construit de la reșou la aparatură ultra modernă. De la logistica de bază trebuie reconstruit. Am ascuns decenii întregi gunoiul sub preș, au murit prea mulți oameni”, se arată în postarea Ioanei Constantin.

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedentIa pastila SRS: Episod special. Se va lăsa cu demisii după incendiul de la Matei Balș?
Articolul următorPreședintele Iohannis după vizita la ”Matei Balș”: ”Trebuie rapid trase niște concluzii și venit cu soluții. Situația se repetă”