Președintele PMP Bistrița-Năsăud, deputatul Ionuț Simionca, și-a prezentat, joi, în cadrul unei conferințe de presă, echipa candidaților care vor intra în cursa electorală din septembrie pentru o funcție de consilier local.

 

Ionuț Simionca, candidatul PMP la funcția de primar al municipiului Bistrița, a precizat că lista de consilieri conține nouă nume, aceasta urmând să fie completată cu încă un candidat care va proveni din rândul cetățenilor orașului, așa cum a primis în luna februarie când și-a anunțat candidatura.

”Am hotărât să vă prezint primii 10 candidați la Consiliul Local Bistrița. Acum sunt de fapt doar nouă, pentru că, după cum bine știți, la începutul campaniei mele am făcut un apel la cetățeni să vină cu un proiect politic, iar acel cetățean din Bistrița care va depune cel mai bun proiect politic, pe care îl vom folosi în campanie, va avea loc în primii 10. Am promis lucrul acesta și mă țin de cuvânt”, a declarat Ionuț Simionca.

Imagine

Potrivit deputatului, pe listă figurează oameni care nu au făcut politică, PMP fiind primul partid din care ace;tia fac parte, și care “își doresc să schimbe actuala administrație și felul în care se fac lucrurile la Bistrița”.

Iată lista candidaților PMP Bistrița pentru o listă de consilier local: 

  • Ana Maria Avram – 29 de ani, economist;
  • Silvia Galben – 39 de ani, profesor;
  • Oana Andreea Săcălean – 39 de ani, inginer economist, expert în audit și control financiar;
  • Ștefania Stere – 40 de ani, avocat;
  • Cristian Huzmezan – 31 de ani, economist;
  • Ciprian Kecskes – 43 de ani, inginer economist;
  • Victor Bogdan Manolache – programator software;
  • Lucian Vasile Pintea – 50 de ani, șeful Serviciului de Medicină Legală Bistrița-Năsăud – fost secretar de stat în Ministerul Sănătății;
  • Călin Veja – 31 de an, inginer mecanic.

 

Imagine

Imagine

Cu toții știm că Bistrița are nevoie de o schimbare și merită o schimbare. După 30 de ani în care administrația a fost ținută pe loc, noi putem să aducem această schimbare, împreună cu bistrițenii. (…) Eu consider că cea mai bună alternativă la partidele tradiţionale este candidatura lui Ionuţ Simionca şi echipa aceasta cu care vom reuşi să facem performanţă“, a declarat Simionca.

 

În ceea ce privește o alianță a partidelor de dreapta, Ionuț Simionca susține că aceasta nu a fost închegată din cauza orgoliilor PNL.

Noi am avut mai multe discuții în ceea ce privește o alianță pe partea dreaptă. Din păcate, orgoliile politice ale partidelor mari, mă refer aici la PNL, nu ajută la această alianță și vă spun și de ce. Eu am propus ca aceată alianță să se facă cu toți competitorii politici, toți care doresc să candideze să intre într-un sondaj comun și din acest sondaj să alegem candidatul unic cel mai bine cotat, omul susținut de bistrițeni și în spatele acestuia să se alinieze toți ceilalți competitori politici. Am avut și o discuție cu societatea civilă. (…) Cu toții au fost de acord să facem acest sondaj, să facem un sondaj independent, dar singurul care nu a dorit acest lucru a fost PNL, care a spus că există deja un sondaj și că nu mai este timp pentru sondare, iar candidatul ar trebui să fie din partea celui mai mare partid politic“, a afirmat președintele PMP Bistrița-Năsăud.

Totodată, Simionca a anunțat că partidul din care face parte a început deja activitatea de stângere de semnături pentru alegerile locale.

“Avem corturi în stradă, în fiecare zi suntem printre cetățeni, să le aflăm problemele și să venim cu soluții”, a mai spus el.

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud

Articolul precedent100% TU DECIZI! Viorel Ștefan, numire cu cântec la Curtea de Conturi a UE
Articolul următorDonald Trump vrea amânarea alegerilor