Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat, joi, după ce a venit cu bicicleta la Palatul Cotroceni, că mişcarea este foarte importantă pentru sănătate.

“Astăzi am venit cu bicicleta la birou. E important să facem mişcare, fie că alegem bicicleta sau mersul pe jos. E sănătos şi, în plus, reducem poluarea!”, a scris Iohannis, pe Facebook. 

În iunie, de ziua mondială a bicicletei, șeful statului spunea că mersul pe bicicletă este plăcut, sănătos și te scutește de ambuteiajele din trafic.

Întrebat atunci despre situația pistelor de biciclete, Klaus Iohannis vorbea despre proiecte finanțate cu bani din Planul Național de redresare și Reziliență.

”Este nevoie, evident, nu doar de primării, și consiliile județene trebuie să se implice. Bicicliștii care vor să meargă cu bicicletă nu au nevoie doar de 2 km de pistă, au poate nevoie de 200 km de pistă. Să fie legate localitățile între ele. Siguranța biciclistului sau a pietonului – aici e nevoie de reglemntări făcute foarte bine, cu cap, dar este nevoie și de foarte multă educație”, a declarat președintele.

 

Sursa: Mediafax

Articolul precedentIa pastila SRS. Ia Cîțu șpagă pe vaccin?
Articolul următorTensiuni în Coaliție pe seama retificării bugetare. Ședință de urgență cu premierul Cîțu