Șeful PMP, Cristian Diaconescu, susține că pacienții din România au ajuns să se teamă mai tare de modul în care sunt tratați de autorități decât de bolile de care suferă. Diaconescu atenționează că scenele în care pacienții recent operați erau evacuați de la Spitalul Foișor sunt inacceptabile.

“Evacuarea bolnavilor de la Spitalul Foişor, în miez de noapte, este expresia unei vulgarităţi decizionale care depăşeşte orice limită.

Nu au importanţă scopul, oportunitatea, argumentaţia de genul “de fapt, intenţia era bună dar a ieşit prost“. Ce a văzut o ţară întreagă a fost un tablou sinistru, oameni derutaţi, speriaţi, în imposibilitatea de a se mişca, evident suferinzi, mulţi jandarmi care nu prea înțelegeau – normal – pe cine trebuie să apere de cine – şiruri de maşini particulare din care ţâşneau oameni trişti, aparţinătorii având drept unic scop să-şi înghesuie rudele în maşini, oriunde se putea pentru a-i scoate mai repede din frig. Oamenii fugeau pentru că “s-a dat dispoziţie, de sus, să fie evacuaţi”.

NU contează cine sau ce ordine a dat sau ce plan a stat la baza acestor acţiuni. Problema este mult mai profundă şi ţine de sistemul de reacţie în situaţii de criză. NU are importanţă că pe lanţul de decizie unii au gândit bine şi alţii au gândit prost. NU contează politica. Nişte cetăţeni, cu drept de decizie, au operaţionalizat nişte măsuri privind alți oameni care NU SE PUTEAU APĂRA.

NU aşa arată o ţară civilizată. Încăierarea pe argumente şi pasarea vinovăţiei nu poate fi decât expresia tristă a incapacităţii unor oameni care hotărăsc în nişte instituţii și care sunt lipsiţi de profesionalism dar mai ales de empatie, într-o situaţie de criză.

Pur şi simplu aceşti oameni nu înţeleg ce se aşteaptă de la ei, cum ar trebui să se poarte cu semenii lor, într-un moment dificil. Atât. Este o realitate de fapt, într-o Românie exasperată în care oamenii au ajuns să se teamă de protecţia statului mai mult decât de propria boală.

Din păcate actualilor guvernanți și decidenți ai statulului român le lipsește OMENIA.

NU AȘA SE CONDUCE UN STAT ÎN SITUAȚIE DE CRIZĂ”, scrie Diaconescu pe Facebook.

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedentDan Motreanu, propunere către CE referitoare la mai buna navigabilitate și reducerea poluării pe Dunăre
Articolul următorDan Barna ia atitudine: ”România e în război. După ce o să depăşim această etapă, putem vorbi de demisii”