Fostul ministru Cristian Diaconescu, președintele PMP, a explicat că pandemia presupune o presiune continuă, astfel că este nevoie de profesioniști care să știe să răspundă, în timp real, din punct de vedere sanitar, politic și chiar și la nivel relații internaționale.

În direct pe B1 TV, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire, fostul ministru a comentat situația din India, țară grav afectată de pandemia de COVID-19. De altfel, inclusiv România i-a trimis statului sud-asiatic un sprijin umanitar de urgență, constând în mai multe echipamente medicale.

„Este un test de stres continuu pentru instituțiile oricărui stat. Din acest punct de vedere, trebuie să îți adaptezi politicile și strategiile în timp real. Evident că ceea ce se întâmplă în India într-un fel era de așteptat, dar asta nu înseamnă că trebuie să îți iei o pauză din acest punct de vedere. Da, controalele, Uniunea Europeană, din câte știu, astăzi au fost niște discuții în diverse instituții în legătură cu o limitare generalizată a accesului celor care vin din India, ca de altfel și plecarea în această zonă. Nu este o decizie luată. Pe de altă parte, este o zonă de comerț, de schimburi. India este una din marile puteri economice, dar este doar un exemplu. Ai nevoie în mod categoric de profesioniști care, în timp real, să știe să răspundă nu numai din punct de vedere sanitar, ci și din punct de vedere politic, iată, din punct de vedere al relațiilor internaționale, la această presiune a acestei pandemii, care este continuă, nu s-a diminuat”, a explicat președintele PMP.

Articolul precedentPremierul Ciţu: Nu vom creşte taxe şi nu vom introduce taxe noi
Articolul următorMinistrul Mediului cere pedepse mai mari pentru faptele de ultraj împotriva pădurarilor. Tanczos Barna: Va duce la descurajarea actelor de agresiune asupra silvicultorilor