Liderul PMP susține că Dosarul ”10 august” trenează de prea multă vreme și ceea ce se întâmplă în acest moment cu acest dosar ridică semne serioase de suspiciune.

„Am activat ca judecător, am fost Ministrul Justiției și cunosc atât legile și procedurile, cât și sistemul arhitectural al acestei instituții și pot spune că tot ce se intampla legat de cazul “10 august “ demonstrează că în România, atunci când este o miză politică majoră în joc, “ordinul se execută nu se discută “, susține Cristian Diaconescu.

Președintele PNM precizează că este inadmisibil ca cei care au luptat, nu numai în 10 august, pentru justiția română, pentru corectitudine, pentru lege și ordine și care au fost abuzați, bătuți, de către instituții ale statului român să nu primească un răspuns simplu privind răspunderea penală a făptuitorilor.

„Oricine ar fi aceștia. Sentimentul că într-un stat care a aderat, din convingere, la valorile euro-atlantice, celor care au luptat pentru dreptate nu li se poate face dreptate, este insurportabil. Știm foarte bine că magistrații sunt suverani în deciziile luate, că trebuie respectat întru-totul principiul independenței Justiției, dar tergiversarea acestei cauze accentueză sentimentul public de suspiciune privind interferențele din afara “sălii de judecată“. Și indiferent de soluțiile care vor fi pronunțate – sper, cât mai curand – în motivarea Justiției românești să apară afirmația “la 10 august, au existat/nu au existat ordine de acțiune, de natura politică“. Această asumare din partea Justiției ar fi unul din răspunsurile așteptate de oamenii care doresc să se convingă că nu au ieșit degeaba la proteste”, a mai spus Diaconescu.

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedentCoaliţia de guvernare a aprobat propunerea unui Program de Investiţii pentru comunitățile locale cu un buget multianual de aproape 50 de miliarde de lei
Articolul următorCULISELE STATULUI PARALEL. Senatorul Virgil Guran, acuzații grave. De ce se implică serviciile în războiul intern din PNL