Preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), Eugen Tomac, a declarat, sâmbătă seara, în cadrul evenimentului de lansare a candidaţilor Alianţei Dreapta Unită la Primăria Târgu Mureş şi la Consiliul Judeţean Mureş, că el crede că la alegerile din 9 iunie ADU va scrie istorie pentru ţară, iar românii trebuie să fie convinşi că aceasta este cea mai bună soluţie.

“Cred că pe 9 iunie vom scrie istorie pentru ţară. Însă nu este suficient doar să credem noi că suntem cei mai buni. Noi suntem convinşi de acest lucru. Trebuie să-i convingem şi pe români. Un vot pentru PNL pe 9 iunie este un vot direct pentru PSD. Şi nu s-au mai ascuns, au venit în faţa cetăţenilor cu o probă clară – au alianţă electorală PSD PNL şi dacă au încercat să mai mintă la început că vor pune o doamnă, că nu ştiu ce, că au un argument foarte puternic, este război lângă ţară şi noi trebuie să păstrăm stabilitatea în România – trebuie să le spuneţi românilor că este cea mai mare minciună”, a afirmat Eugen Tomac.

Acesta a lansat critici la adresa partidelor aflate la guvernare.

“Dar ce au făcut aceşti oameni? Păi, dacă vă uitaţi pe bugetul alocat pentru Apărare, anul trecut a fost de 2,5% din PIB. Da, au cheltuit 1,6. O altă ţară la fel de expusă ca şi noi este Polonia. Polonezii, în schimb, au alocat şi au şi cheltuit 4% din PIB pentru Apărare. Deci, argumentul ăsta sforăitor că s-au comasat pentru binele ţării este o mare minciună. Şi-au unit destinele de frică, pentru că conduc prost, iau decizii proaste, bagă taxe, bagă impozite, deşi au spus că în mandatul nostru nu se va întâmpla nimic. E o realitate şi românii simt din ce în ce mai mult că la vârful ţării s-a făcut o înţelegere murdară, o înţelegere urâtă, într-un total dispreţ faţă de jocul democratic. E organizat un calendar electoral doar pentru ei (…)”, a spus Eugen Tomac.

Prin ADU, a mai arătat Tomac, cele trei formaţiuni politice care compun alianţa şi-au dat mâna pentru un interes comun, iar acesta este câştigarea alegerilor din 9 iunie.

“Noi am făcut exact ceea ce trebuie pentru ţară, ne-am dat mâna, am pus mai presus de orice interesul comun şi interesul comun este să câştigăm alegerile pe 9 iunie. Şi eu cred că acest lucru se poate. Au existat multe bătălii şi în 2004, şi în 2009, şi în 2014, unde PSD-ul credea că el controlează totul şi a plecat acasă. Sunt absolut convins că putem face acest lucru şi în acest an. Alegerile europarlamentare sunt extrem de importante, în primul rând pentru că noi vrem politic să arătăm, de fapt, care este nivelul de încredere din partea cetăţenilor către această alianţă comasată de stânga, dar şi pentru că trebuie să apărăm valorile care definesc societatea românească, precum libertatea, democraţia, drepturile fundamentale, demnitatea, valori care nu mai există pentru cei care sunt în competiţie cu noi”, a susţinut Tomac.

Liderul PMP a subliniat că pentru câştigarea alegerilor locale şi europarlamentare e nevoie de sprijinul românilor.

“Avem nevoie de sprijinul românilor pentru a putea câştiga toate bătăliile electorale din acest an şi, evident, de a da o nouă perspectivă ţării. Cu acest îndemn să nu-i lăsăm să ne fure viitorul, vă invit să intrăm cu toţii în luptă cu această stângă comasată şi, evident, cu cei care ascultă de mesajele Kremlinului şi încearcă să-i intoxice pe români. Suntem într-un moment de răscruce, se separă apele şi vom vedea exact ce îşi doresc românii pe 9 iunie, dar eu cred că ne vor susţine într-o proporţie destul de mare”, a mai spus Eugen Tomac. 

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedentAmbasadorul Israelului în România, interviu extraordinar la Realitatea Plus: „Am știut că va urma ceva. Va fi pace doar dacă punem punct Iranului. A condamna nu este suficient”
Articolul următorAnca Alexandrescu: „Criză în coaliție. Medicul Cîrstoiu nu sare de 8%, iar PNL și PSD nu au cu cine să-l schimbe”