Președintele Klaus Iohannis a primit o veste proastă din partea Justiției. Înalta Curte de Casație și Justiției a înlăturat și ultimul obstacol privind recuperarea unei case din Sibiu care a aparținut șefului statului, precum și a banilor din chirie pe care i-a încasat familia Iohannis. ÎCCJ a stabilit că procesul poate începe și a fixat primul termen.

“Admite în principiu recursul declarat de recurenta-reclamantă Baştea Rodica împotriva deciziei nr. 1973 din 15 iunie 2023 a Curţii de Apel Alba Iulia–Secţia I civilă, în contradictoriu cu intimatul Statul Român prin Municipiul Sibiu reprezentat de Primar, intimaţii-intervenienţi în nume propriu Şoima Radu, Creţu Ilie, Creţu Maria, Şoima Liliana, Şoima Cătălin Sorin şi intimatul-pârât Statul Român prin Ministerul Finanţelor. Fixează termen de judecată la data de 24 septembrie 2024, ora 10:30, în şedinţă publică, cu citarea părţilor”, se arată în încheierea publicată pe pagina Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Documentul poate fi consultat AICI.

E vorba de un litigiu din 2016 privind moștenirea unui imobil din Sibiu, strada Gheorghe Magheru 35, care a aparținut soției președintelui Iohannis.

Din cauza acestui litigiu privind moștenirea, statul nu poate recupera un alt imobil care a aparținut familiei Iohannis, iar ANAF nu poate recupera sumele pe care aceasta le-a încasat din chirie, potrivit HotNews.

Sursa: Realitatea din Justitie

Articolul precedentLiderii Coaliției stabilesc astăzi data alegerilor prezidențiale
Articolul următorColdea reacționează, comunicat de ultimă oră. Generalul negru, atac orchestrat la adresa Realitatea Plus. Tupeu fără margini, Coldea îi atacă pe jurnaliștii onești