Protestul cu fumigene, în care polițiștii s-au îmbrâncit cu jandarmii, nu face cinste reprezentanților polițiștilor, spune, joi, ministrul de Interne, Lucian Bode, care mărturisește că nu și-a putut imagina așa ceva.

Întrebat despre protestul de miercuri, din fața Palatului Cotroceni, în care polițiștii s-au îmbrâncit cu jandarmii și au fost aruncate fumigene, ministrul de Interne, Lucian Bode, a spus că el nu și-a putut imagina șaa ceva și că acest protest nu face cinste reprezentanților polițiștilor.

„Sunt susținător al oricărei forme de protest civilizat. Ce s-a întâmplat ieri (miercuri – n.r.) în respectiva manifestare nu face cinste celor care se vor reprezentanții polițiștilor. Este inadmisibil ca tu, lider sindical, să te pretezi la instigare, la a dărâma garduri, la a instiga, până la urmă, la nerespectarea legii. Eu așa ceva nu mi-am putut imagina și este nedrept că din cei aproximativ 100 de manifestanți, între 10 și 15 erau reprezentanții polițiștilor. Restul erau din structuri penitenciare, grefieri și așa mai departe. Nu este corect că pui această etichetă, că polițiștii s-au bătut cu jandarmii”, a spus Bode.

Ministrul de Interne a afirmat că jandarmii doar au aplicat legea.

„Ce-ar însemna ca un polițist aflat în timpul activității, de la Rutieră, de exemplu, să constate că un jandarm nu respectă legislația rutieră. Îl lasă să meargă mai departe? Jandarmii au aplicat legea. Nu au fost violenți, nu au instigat. Cei care au instigat au fost câțiva, noi i-am identificat. Jandarmeria i-a identificat și au primit amenzile de rigoare”, a spus Bode.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentCozmin Gușă rămâne președintele Federației Române de Judo
Articolul următorPremierul Cîțu: ”Nimeni nu ar fi crezut, dar România este pe locul 3 în Europa la numărul de persoane vaccinate”