Ministrul Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a acuzat luni faptul că poziționările opoziției pe tema PNRR ar „submina” negocierile pe care le duc guvernanții la Bruxelles.

„Marcel Ciolacu si PSD sa nu mai submineze”, a cerut Cristian Ghinea. „Apelul meu catre psd este sa fim uniti in jurul…”, a adăugat el. Legat de cererea PSD ca planul PNRR sa fie dezbatut in Parlament pentru ca romanii să știe care este strategia României, ministrul a zis: „Imediat ce batem palma cu Comisia Europeana, venim”.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat vineri că guvernanţii “ar face bine să pună capul în pământ de ruşine” şi să ‘refacă urgent Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă’, susţinând că România riscă să piardă 30 de miliarde de euro dacă aceştia “mai continuă mult să confunde cerinţele ferme ale Comisiei Europene” cu protocoale de la şedinţele de Coaliţie.

“În loc să crape de îngâmfare şi autosuficienţă, guvernanţii ar face bine să pună capul în pământ de ruşine şi să refacă urgent Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. România riscă să piardă cele 30 de miliarde de euro dacă Barna, Ghinea şi toţi ceilalţi puberi din Guvern mai continuă mult să confunde cerinţele ferme ale Comisiei Europene cu protocoale lor de doi bani de la şedinţele de terapie din Coaliţie. De exemplu, dacă vreţi să treceţi vreodată de filtrul Comisiei, puneţi mâna şi copiaţi măsurile acestea: bani în mână ajutoare pentru IMM-urile afectate de pandemie, nu împrumuturi cum propune Guvernul, centre medicale aproape de cetăţeni, pentru creşterea accesului la serviciile de sănătate – o astfel de reţea de centre medicale de proximitate ar fi accelerat semnificativ campania de vaccinare, dezvoltare de secţii ATI suplimentare şi formarea personalului medical, pentru creşterea capacităţii de răspuns a sistemului medical românesc în cazul unor alte pandemii”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Articolul precedentFără petreceri de Paște și de 1 Mai! Ce spune ministrul de Interne despre renunțarea la mască
Articolul următorRealitatea de lângă tine. Tatiana și Adrian Mitran duc pe umerii lor o familie numeroasă