Miron Mitrea a comentat una dintre declarațiile recente făcute de Rareș Bogdan despre bătălia de la alegerile prezidențiale din anul 2024.

Rareș Bogdan a caracterizat bătălia pentru alegerile din 2024:”Pentru prima dată în 35 de ani în România nu va fi bătălia între stânga şi dreapta, se va bate între conservatorism, tradiţionalism şi valori şi neoprogresism. Asta e bătălia la nivel european, asta a fost şi în America”.

Miron Mitrea a apreciat această caracterizare a scenei politice din țara noastră:

“Rareș m-a surprins pentru că e primul politician care vine și cu mici timidități pune pe masă situația actuală politică din lumea pe care noi o cunoaștem, lumea modernă, lumea democratică și are dreptate. Nu ar fi prima oară în ultimii 35 de ani, în România doar aparent a existat lupta stânga-dreapta. Au apărut neo-progresiștii. În Statele Unite se numesc neo-liberali. 
 
Lucrurile nu sunt întotdeauna clare pentru populație. Au apărut un set de valori noi care au intrat în contradicție cu vechile valori, nu sunt mai bune sau mai rele. În timp, valorile s-au schimbat. Apariția neo-progresiștilor, a celor care nu cred în valorile tradiționale, este evidentă. 
 
Vine Rareș și spune un lucru care e evident, dar pe niciun politician nu l-am auzit să-l spună. Diferența dintre capital și forță de muncă e mult mai greu de făcut. Neo-progresiștii, cei care nu mai cred în familie, în religie.
 
Dacă neo-progresiștii se definesc, la noi e USR-ul, încearcă și Plus-ul, ceilalți cărora le spune el tradiționaliști nu se definesc, va fi o mare problema. În Statele Unite a apărut o mișcare Totally Straight, a celor care nu sunt în minorități sexuale sau minorități de niciun fel. A ieșit un scandal monstru pe toate rețelele de socializare, atacuri teribile de la organizațiile LGBTQ. Nu îmbrățișez valorile lor dar asta nu înseamnă că sunt mai proaste că ale mele, sunt doar altele. A ieșit un scandal monstru. 
 
Neo-progresiștii se definesc, restul nu se definesc, în continuare liberalii și social democrații vin cu aceleași tipuri de politici și nu se prea potrivesc la situația actuală”, a declarat Miron Mitrea la Realitatea PLUS în cadrul emisiunii Culisele Puterii.
Articolul precedentMiron Mitrea a desemnat premiantul și repetentul săptămânii – Pe cine a nominalizat
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 176. Gafă uriașă: lista de prețuri pentru vaccinurile anti-Covid, făcută publică