Nicolae Ivăşchescu, secretarul executiv al Partidului Mișcarea  Populară, a fost invitatul lui Laurențiu Botin în emisiunea „Realitatea din PMP”, difuzată de site-ul cu același nume. Temele abordate au inclus alegerile locale din 2020.

Alegerile Locale. Partidele de Dreaptă trebuie să se unească la Capitală

Secretarul executiv al Mișcării Populare a vorbit despre alianța Dreptei pentru câștigarea Primăriei Bucureștiului, alianță ce îl susține pe Nicușor Dan în acest moment.

Nicolae Ivăşchescu: „Cred că putem sări de 10% la alegerile locale, avem structuri în toată țara. Partidul Mișcarea Populară este pregătit și de locale și de parlamentare. Până în momentul de față nu am stabilit nicio alianță. Mergem singuri în țară, la București suntem în alianță. Dreapta are șansa să obțină toate portofoliile din București, doar dacă este unită. PMP l-a susținut de la început pe Nicușor Dan, e nevoie de alianța aceasta de Dreapta. Nu cred că vor urma alte mandate ale PSD-ului în București. Partidele de Dreapta ar trebui să se așeze la masă și să găsească o modalitate de a învinge PSD-ul.”

Mărirea pensiilor. Măsuri pentru relansarea mediului privat

Secretarul de Stat în Ministerul Muncii a vorbit și despre posibilitatea creșterii punctului de pensie de la 1 Septembrie.

Nicolae Ivăşchescu: „O mărire a pensiilor cu 40% ar însemna un impact în PIB de 5%. Nu știu dacă se vor majora pensiile de la 1 septembrie și cu cât se vor majora.Acum Guvernul analizează și urmează să se ia o decizie în acest sens. Sunt aproape cinci milioane de pensionari în România în acest moment. Cheltuielile au fost foarte mari în această criză sanitară prin care am trecut și prin care încă mai trecem. Șomajul tehnic se plătește în continuare, de exemplu în HoReCa unde nu s-a reluat încă activitatea.

Până la 1 iulie cel puțin vom plăti șomajul tehnic. Vom face o analiză a impactului șomajului tehnic asupra bugetului. Încercăm să repornim economia și vrem să vedem dacă criza financiară ne va permite asta. Nu este ușor de repornit economia în acest moment. Trebuie regândită situația economică a României. Privatul ar trebui să ajungă la același nivel de salarizare cu bugetarul. Guvernul trebuie să gândească măsuri pentru relansarea mediului privat.”

Secretarul de stat a mai precizat și că la Ministerul Muncii sunt angajați 11.000 de oameni, care se ocupă de problemele a 18 milioane de cetățeni. Ivășchescu consideră că ar fi nevoie de personal suplimentar la Casele de Pensii.

Articolul precedent100% TU DECIZI! Nicolae Robu, primarul îndrăgostit de palmieri și papagali. Finanțări ilegale din dragoste de fotbal
Articolul următor100% TU DECIZI! Călin Popescu Tăriceanu, omul pasionat de mașini, motociclete și neveste