Primarul general al Capitalei – Nicușor Dan a vorbit, marți seara, la Realitatea PLUS, despre campania electorală plină de atacuri pe care o fac unii dintre contracandidații săi. Dacă lui Cătălin Cîrstoiu s-a abținut să-i dea o replică după ce acesta a spus că nu s-a inventat o pastilă anti prostie, despre Piedone a afirmat că este „măscărici”.

„Cristian Popescu Piedone este un măscărici în esență, face doar circ.

Nu am văzut proiecte. Aștept. Eu vreau să continui ce am început: termoficare, autobuze noi, să stopăm dezvoltarea haotică a orașului. Am făcut foarte multe greșeli, nu am comunicat suficient. În primul mandat a fost foarte dificil, doar eu și câțiva oameni din primărie știau cât e de mare datoria”, a spus Nicușor Dan, la Realitatea PLUS.

Citește și: Klaus Iohannis, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Numărul crizelor internaţionale de securitate s-a înmulţit semnificativ”

Atacurile se țin lanț între candidații de la Primăria Capitalei. La evenimentul de susținere al femeilor din PSD, candidatul Coaliției Cătălin Cîrstoiu a declarat că, pentru Nicușor Dan, nu există pastila pentru prostie. Totul, după deputatul Dan Cristian Popescu a afirmat că medicul candidat va avea de rezolvat așa zisa operație Nicușor Dan – Gabriela Firea. 

Încă un tramvai a căzut victimă copacilor doborâți de vânt, în București. Linia 41, blocată

“Mărturisesc că mi-a luat un timp să înţeleg oamenii care intenţionează să îl voteze pe Cristian Popescu Piedone, pentru că eu cred că faptul că oamenii îşi pun speranţe într-un om cum este Cristian Popescu Piedone înseamnă un eşec al unei clase politice din care fac şi eu parte şi un eşec, cumva, al spaţiului mediatic”, a spus Nicuşor Dan, pentru Realitatea Plus.

El a arătat că altul ar trebui să fie modelul de primar pentru Bucureşti.

“M-am tot gândit care ar trebui să fie dialogul cu cineva de bună credinţă – pentru că am mare respect pentru oamenii care spun că vor să îl voteze pe domnul Piedone – care este mesajul care le-ar fi util. Şi în discuţiile pe care le am şi eu, şi oamenii care strâng semnături, cei care îl votează spun: ‘Ştim că este un hoţ, numai că este un manager’. Şi atunci eu le-aş pune întrebarea: unde vrem noi să ducem Bucureştiul acesta? Vrem să îl ducem, în opinia mea, acolo unde este Koln, unde este Paris, unde este Roma, adică unde sunt oraşele unde ne place să ne ducem şi la care ne place să ne raportăm. Credeţi că primarul din Koln merge cu o roabă pe stradă şi dă un telefon, la fiecare groapă pe care o găseşte? Sau este un om care se îmbracă la costum, care vorbeşte cu marile bănci, cu marii dezvoltatori şi care dă un cadru de dezvoltare oraşului? Eu cred că acesta este modelul. (…) Adică, în niciun caz cineva care merge pe stradă şi acceptă să i se pupe mâna; nu cred că este primarul pe care noi îl vedem în Paris sau în Londra”, a adăugat primarul.

Nicuşor Dan s-a arătat nedumerit şi de faptul că reprezentanţii PNL şi PSD laudă mandatul Gabrielei Firea, menţionând că dacă a fost un primar atât de bun, ar fi trebuit să o propună din nou drept candidată. Potrivit acestuia, Gabriela Firea a fost un administrator “extrem de slab”, deoarece “a dus Radet-ul în faliment”, dar şi Primăria.

Articolul precedentCine va câștiga duelul pentru șefia NATO? Mark Rutte sau Klaus Iohannis? Americanii au deja răspunsul
Articolul următorRomânii se tem mai mult de sărăcie decât de război