PMP va propune, în viitorul Parlament, modificarea Legii referendumului, astfel încât acesta să poată fi organizat online, fapt ce ar putea conduce la eliminarea costurilor suplimentare şi ar permite cetăţenilor să se pronunţe pe teme ce ţin de interesul comunităţilor locale, a declarat luni preşedintele PMP, Eugen Tomac.

“Noi vom milita ca în următorul Parlament să modificăm legea, astfel încât referendumul să poată fi organizat online. Astfel, evităm costuri suplimentare şi le permitem tuturor cetăţenilor să se pronunţe pe teme ce ţin de interesul comunităţilor locale. Este esenţial să ţinem cetăţenii implicaţi în exerciţiul democratic cu privire la exerciţiul ce vizează banii comunităţii. Deci, pe lângă legea transparenţei totale, vom cere ca în fiecare comunitate unde se fac împrumuturi cu sume mai mari de 5% din bugetul local să se organizeze asemenea referendumuri online”, a precizat Tomac la o conferinţă de presă pe tema priorităţilor partidului pentru viitorul Parlament.

În context, Tomac a adăugat că o altă măsură care i se pare “absolut necesară” este eliminarea, în perioada de criză sanitară, a impozitelor pentru spaţiul unde îşi desfăşoară activitatea întreprinderile din sectorul HoReCa.

“Voi discuta chiar astăzi cu premierul Orban, cel puţin pentru industria HoReCa, să adopte o măsură care mi se pare absolut necesară, cel puţin pentru 2020 – 2021, să fie eliminate impozitele pentru spaţiul unde îşi desfăşoară activitatea hotelurile, restaurantele, cafenelele. Sunt măsuri pe care statul este obligat să le ia în această perioadă de criză”, a subliniat Tomac.

Potrivit acestuia, alte proiecte pe care PMP îşi doreşte să le treacă prin Parlament vizează reducerea numărului de parlamentari la 300, eliminarea pensiilor speciale, dreptul la educaţie, alegerea primarilor în două tururi, proiectul legislativ anti-clan sau cel privind anticorupţia.

 

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedentSondaj comandat de PMP: Peste 90% dintre români vor reducerea numărului de parlamentari
Articolul următorAEP a făcut publice sumele intrate în conturile partidelor după alegerile locale