PMP salută decizia ca Parlamentul să organizeze, pe 30 iunie, o sesiune comemorativă pentru pogromul evreilor de la Iași din 1941, din timpul regimului Antonescu.

„Este o pagină neagră din istoria națională, care trezește necesitatea unei lupte continue împotriva antisemitismului.

În același timp, partidul nostru pune în discuție ignorarea de către aleșii neamului a momentelor dureroase din istoria nemiloasă în care victime au fost românii. Oare de ce Parlamentul s-a arătat total indiferent față de pogromul românesc?

PMP aduce aminte că niciodată, după 1989, Parlamentul nu a ținut un moment de reculegere fata de crimele din gulagul sovietic, unde au căzut victime mii de români din Basarabia și Nordul Bucovinei și față de drama românilor din NV Ardealui, în urma dictatului de la Viena din perioada 1940-1944.

PMP solicită Parlamentului să instituie o zi națională de comemorare a pogromului românesc, cu organizarea de festivități de cinstire a victimelor regimurilor dictatoriale , când steagul românesc să fie coborât în berna”, se arată într-un comunicat de presă al PMP.

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedentFlorin Ionel Moise, numit președinte al Agenției Naționale de Integritate
Articolul următorLege promulgată: Avocații pot defășura activități didactice în învățământul gimnazial, liceal și superior