România a ajuns la coada clasamentului și în privinta adoptării PNRR, ce demonstrează că încă nu am scăpat de coșmarul incompetenței guvernamentale, susține PMP într-un comunicat de presă.

„Partidele se schimbă la putere, premierii vin și pleacă, dar indolența și nepăsarea față de România, rămân pe loc. Încă 4 state europene au primit acordul Bruxelles-ului pentru adoptarea Programelor lor de reziliență, iar în câteva săptămâni, vor primi și un avans de 13%, ceea ce înseamnă că proiectele lor, cu bani europeni, pot fi demarate anul acesta. În schimb, Romania așteaptă venirea toamnei, poate a iernii, ca să refacă PNRR. Presa germană a semnalat, aceste zile, exact ce susținea și domnul presedinte al partidului, Cristian Diaconescu, dezvăluind că funcționarii de la Bruxelles, mai ca ar fi anulat întreg proiectul românesc. Jurnaliștii germani scriu că PNRR-ul țării noastre era întocmit atât de prost, încât tehnocrații europeni l-au respins, din start, fără să stea prea mult pe gânduri”, se arată în comunicat.

„Acest lucru, în timp ce premierul Cîtu se gândește la vacanța lui în Vama Veche, iar președintele Iohannis este, de câteva săptămâni bune, la relaxare, nimeni nu știe unde. Toată lumea este în concediu, liderii PNL își fac aranjamentele de partid pentru alegerile din septembrie, de prin țările calde, iar proiectul PNRR stă prin birourile ministerelor, la aer condiționat”, mai spune formațiunea.

PMP acuză faptul că anul acesta este pierdut în privința investițiilor cu bani europeni, mai ales că mai toate proiectele de dezvoltare locală se află înscrise în PNRR. Mai mult, aceste proiecte sunt trecute în cheltuielile de buget pe anul acesta, care vor ori pierdute, ori amânate, cu cel puțin un an.

În același timp, președintele PMP, Cristian Diaconescu susține că, în urma discuțiilor purtate cu membrii Comisiei Europene, a rezultat faptul că PNRR este o șansă unică pentru România, mai ales pentru că proiectele de finanțare europeană sunt o mare oportunitate pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere.

”Din păcate, țara noastră este printre puținele state membre care au nevoie de bani pentru așa ceva”, spune Diaconescu.

De asemenea, cei de la Bruxelles nu pot înțelege de ce acest proiect al României nu a fost negociat și dezbătut în țară de toți factorii de decizie, în condițiile în care sunt înregistrate la Bruxelles, foarte multe plângeri ale românilor referitoare la proiectul depus de propriul Guvern.

”Oficialii europeni acuză faptul că nu a existat un pact politic al României pe PNRR”, a adăugat liderul PMP.

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedentRaed Arafat vine la “Culisele Statului paralel” – Secretarul de stat răspunde celor mai DIFICILE întrebări – ora 18:00
Articolul următorTragediile care au schimbat România: Doctorul pentru care românii au ieșit în stradă – Cum ar fi arătat România fără Raed Arafat